De Buitengewone Reis
LAATSTE DEEL
De Buitengewone Reis
KLIK
voor andere strips van
Silvio Camboni


KLIK
voor andere strips van
Denis-Pierre Filippi
DE BUITENGEWONE REIS 6
Silvio Camboni + Denis-Pierre Filippi
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Pronkerige wereld
De eerste cyclus speelde zich voornamelijk af in een grootse stad vol steampunkachtige voer-, vaar- en vliegtuigen, technische snufjes en andere mechaniek. In de tweede cyclus verleggen Silvio Camboni en Denis-Pierre Filippi het decor naar een exotisch eiland vol magnifieke natuur met gevaar en verrassingen om de zoveel stappen. Ook daar is sprake van techniek met grote en kleine robots. De personages die van elkaar gescheiden raakten, komen weer samen. Een Japanse soldaat vervoegt hen. Ze is de overlevende van een schipbreuk. Dat ze gezocht kan worden door hulptroepen baart Naomi en Emilio onrust.

Deze afsluiter van de tweede cyclus barst weer van de verrassingen in de pronkerige wereld die Camboni en Filippi met veel verve, enthousiasme en liefde voor pure avonturenverhalen van weleer neerzetten.

In korte tijd gaf Dark Dragon Books alle zes delen uit. Het hielp onze waardering voor dit fijne reeksje omhoog stuwen. De gouden omkadering op de cover maakt elk album af. Het auteursduo maakte in 2018 met De Verloren Oceaan ook een Mickey Mouse-hommage voor Glénat. Dat album groeide uit tot het best verkochte abum in de reeks hommages met van de Disney-productie afwijkende tekeningen en verhalen. De twee mochten daarom een tweede Mickey-strip maken die later dit jaar alvast in het Frans verschijnt.

Inmiddels zijn alle albums van De Buitengewone Reis bij Dark Dragon Books uitverkocht. De voorraad in de winkels kan daarom niet bijgevuld worden. Als de vraag dan echt zo groot is, biedt eventueel een integraal van elke cyclus soelaas, want er zijn ook nog striplezers die liever geen softcovers kopen. Wat missen zij toch veel schoons!
DAVID STEENHUYSE --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: