De Buitengewone Reis 4-5
EERSTE TWEE DELEN VAN TWEEDE TRILOGIE
De Buitengewone Reis 4-5
KLIK
voor andere strips van
Silvio Camboni


KLIK
voor andere strips van
Denis-Pierre Filippi
DE BUITENGEWONE REIS 4-5
Silvio Camboni + Denis-Pierre Filippi
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Toppunten overklassen
Vorig jaar maakten we kennis met de ondernemende nicht en neef Naomi en Emilio in de steampunkreeks De Buitengewone Reis. Dark Dragon Books bracht de complete cyclus van drie delen uit in maart en juli. Tegen de achtergrond van een Eerste Wereldoorlog, die langer duurt dan de geschiedenisboekjes en waarin nazi's van de Derde Spil opduiken, maakten het getalenteerde duo Silvio Camboni en Denis-Pierre Filippi een tweede cyclus van drie delen. We hebben gesmuld van de eerste twee delen die Dark Dragon Books alvast vertaalde.

Naomi en Emilio zijn weer thuis na hun reis vol gevaren op zoek naar de verdwenen vader van Emilio. Hij was verwikkeld in een spionagezaak op het hoogste niveau. Nu heeft de assistent van Emilio's vader de twee jonge uitvindertjes nodig voor een speciale missie. Vanuit de omgebouwde, voormalige Alcatraz-gevangenis, gaat de Amerikaanse geheime dienst de strijd aan tegen de Derde Spil. De missie wordt geleid door Al Capone die een passie heeft voor technologie.

In deel 4 gebeurt al heel wat, maar in het vervolg ontploft het vat fantasie, avontuur en gevaar pas goed. Het gezelschap Emilio, Naomi, Al Capone, Terence, Lucile en de Duitse spion Sigrid valt in twee teams uit elkaar waarbij Emilie, Naomi en Sigrid op een onbewoond eiland terechtkomen. Ze vinden er een robotje dat ze weer tot leven wekken. Hadden ze beter niet gedaan! Op het eiland bevindt zich een verborgen stad en het wemelt er van de robots. Eén ding is zeker: er is iets met het eiland en het wil de nieuwe bewoners liever kwijt dan rijk.

Op zichzelf leest deel 4 als een spannende actiethriller met steampunkfantasy, maar zodra je het weergalzoze deel 5 leest, verhoudt deel 4 zich al snel tot een inleiding naar een nog spannender, razend verteld verhaal. Dit is een geval van toppunten overklassen tot grotere toppunten. Silvio Camboni levert op zijn beurt constant tekenwerk dat op zich al het nodige spektakel biedt.
DAVID STEENHUYSE --- januari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: