Tex Willer Classics 12
COMPLEET VERHAAL
Tex Willer Classics 12
KLIK
voor andere strips van
Alfonso Font


KLIK
voor andere strips van
Mauro Boselli
TEX WILLER CLASSICS 12
Eigen Rechter

Alfonso Font + Mauro Boselli
Uitgeverij HUM! | 228 p. | € 19,00 (SC)
Vuurwerk
Het ziet er benard uit voor Tijger en Tex Willers zoon Kit nadat een bende moordenaars een kleine ranch in New Mexico binnenviel en iedereen neerschoot. Tijger en Kit, die zich net in de stal bevonden, bieden weerwerk en daarvoor worden ze gestraft, de grote Sergio Leone waardig. Tijger en Kit overleven het allemaal. Tex Willer zweert niettemin een dure eed om niet eerder naar het Navaho-reservaat terug te gaan vooraleer hij die vervloekte hyena's laat boeten voor hun misdadig gedrag. Samen met zijn oude kompaan Carson probeert hij hun spoor op te pikken. Nog iemand anders heeft eenzelfde idee opgevat nadat hij als jochie zijn vader voor zijn ogen vermoord zag door schorem dat tot dezelfde groep behoort. En zo kan Mauro Boselli, een van de vaste scenaristen van Tex Willer, enkele verschillende intriges, met wraak als glijmiddel, met elkaar verweven.

Een bende nietsontziende moordenaars met economische motieven tegen door bloedwraak bezeten eenzaten. Dat moet wel vuurwerk opleveren... En of! De vele confrontaties monden uit in heftige vuurgevechten. Bij een van die salvo's wordt een Gatling ingezet. De manier waarop Alfonso Font dat keurig, overtuigend en duidelijk opvoert, is voor elke westernliefhebber om van te smullen. Het hele album is sowieso weer een sterk staaltje van de betere pulpstrip. Italianen en Spanjaarden (zoals Font) kennen door die pulptraditie nog de ware kracht van zwart-wit. In tegenstelling tot de meeste andere albums in de reeks Tex Willer Classics is er nog wel een grijsraster toegevoegd om extra schaduwen mee weer te geven. Dat hoefde niet eens, elke pagina staat als een huis.

De formule kan niet eenvoudiger: Boselli schrijft een oerdegelijk, klassiek geschoeide western en gelijk welke tekenaar die het tekent, verzekert ons van een dik album dat ons met grote zekerheid twee uur of langer spektakel en leesplezier bezorgt.
DAVID STEENHUYSE --- oktober 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: