Tex Willer Classics 9
COMPLEET VERHAAL
Tex Willer Classics 9
KLIK
voor andere strips van
Claudio Nizzi
TEX WILLER CLASSICS 9
De Uiterste Grens

Goran Parlov + Claudio Nizzi
Uitgeverij HUM! | 228 p. | € 17,95 (SC)
Goede deal
We vinden Tex deze keer terug in het Canadese gedeelte van de Rocky Mountains. Het is opnieuw geen pleziertripje in een zaak waarin een op wraak beluste indiaan een vroegere vriendin ontvoerd. Zij is nu getrouwd met een jeugdvriend van de indiaan. De indiaan voert dan ook nog andere indianen aan om rooftochten te houden. Het drama wordt zodanig op de spits gedreven dat Tex en zijn vrienden aanvankelijk niet veel in de pap te brokken hebben. Wanneer onherstelbare dingen gebeuren, zweert Tex zelf dat de allerhoogste prijs moet betaald worden.

Voor wie zich deze zomer eens lekker een dik uur wil neervlijen, heeft aan dit album opnieuw een goede deal. Zoveel pagina's, zoveel verhaal voor 17,95 euro is een koopje. Tot nu toe zijn er nog geen tegenvallers in deze collectie van Tex Willer verschenen. Ook De Uiterste Grens biedt een stevige brok westernvertier met meer dan in vorige delen situaties die je niet onberoerd laten. Het is een brutaal verhaal met personages die geen doetjes zijn.

Voor scenarist Claudio Nizzi is dit al de vijfde titel in deze reeks. Het moge duidelijk zijn dat we hem inmiddels hoog inschatten als stripschrijver.
DAVID STEENHUYSE --- juni 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: