PAGINA 84
ER IS EEN CAMEO
IN ROBBEDOES (6)

ournier heeft zichzelf een paar keer getekend in de reeks. Hij lijkt wel Alfred Hithcock! Op deze pagina vind je alle optredens in de reeks met zijn zelfkarikaturen.


In De Amulet van Niokolo-Koba (1973-1974) komt hij voor als chauffeur die zijn auto voor zijn neus gestolen ziet worden door de schurk van dienst.Drie keer hijst Fournier zich in een album in legeruniform. In Cider voor de Sterren (1975) gebeurt dat voor het eerst. Hij heeft dan nog de graad van kolonel in de landmacht.In 's mans beste verhaal De Doodsman (1976) laat de baardige tekenaar zichzelf verliefd worden op 's mans mooiste creatie in de reeks. Nu is hij een van de bewakers van de kerncentrale in het door de Doodsman onrustig geworden Bretagne. Verder in het verhaal passeert hij nogmaals wanneer hij alarm moet slaan in de centrale. Hij zat net een album van Natasja te lezen.In Geld, Smiechten en Smokkel (1979) is Fournier opnieuw van de partij. Deze keer als verkeersagent die ondanks uitwijkmanoeuvres een aanrijding met de aanstormende auto (een rijdend wrak) van twee wachten van tiran Jataka Kodo niet kan ontlopen.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Ook na Robbedoes en Kwabbernoot liet Fournier het niet na om zichzelf te portretteren. In zijn inmiddels stopgezette, komische serie De Kannibrallen participeert hij in een betoging in deel 3, Bikken zonder Bellen (1999). Het grappige is dat hij in een Robbedoes-kostuum rondloopt. Naast hem loopt Zidrou, de scenarist van De Kannibrallen. Zidrou schreef inmiddels een Robbedoes-one-shot voor Marc Hardy.