Op 28 juni 2012 werd Alle Eendjes voorgesteld, het jongste album in de reeks De Kiekeboes. Omdat het verhaal zich afspeelt in De Haan kwam er een speciale editie van die enkel in De Haan te koop is. Behalve een extra katern over De Haan en een andere cover kwam het album ook uit in het Frans en het Duits onder de respectievelijke reeksnaam Les Marteaux en Die Kuckucks. Hiernaast kan je via een diavoorstelling een uitgebreide fotoreportage bekijken. Eronder staat wat extra toelichting en extra interessante links.

Foto's: Erwin De Wachter met toelichting van David Steenhuyse

 
30/06
 
 
De Kiekeboes in De Haan
Vooraleer de officiële presentatie van start gaat, stapt Merho op een oud trammetje. In het bijzijn van tientallen schoolkinderen komt hij aan in het rustieke tramstation De Haan aan Zee, te zien op de titelpagina van het album en ook op de cover van de speciale versie.

Vervolgens trekt het gezelschap onder politiebegeleiding naar d'Annexe achter het gemeentehuis waar tot eind augustus de expo Museum K loopt met talloze voorbeelden van kunst en andere culturele knipoogjes in de reeks De Kiekeboes.

Ter plaatse is ook duidelijk dat er een bijzonder lekker speciaalbiertje bestaat met een etiket van De Kiekeboes, het Spioenkopje uit Wenduine waar Merho een optrekje bezit. Van het nieuwe album in drie talen is ook een gelimiteerde luxeversie gedrukt (enkel in het Nederlands) met alle potloodtekeningen, opnieuw enkel ter plaatse te koop.

Na de reeks toespraken van Merho, de burgemeester, de schepen van cultuur (allebei als karikatuur te zien in het album) en hoofdredacteur strips van Standaard Uitgeverij Johan Desmedt gaat de tocht naar het "strange", het strand in het dialect aan de kust. Terwijl daar de kinderen werden geëntertaind met strandspelen staat een volgend evenement op stapel. Een Seaking komt aangevlogen en uit de helikopter daalt iemand neer die aan Merho een pakje afgeeft waarin het luxealbum zit. Achteraf zijn er nog opnames voor een later uit te zenden interview voor de regionale televisie Focus.

Bekijk hier de reportage van Focus.
Lees de toespraken van Merho, Wilfried Vandaele en Johan Desmedt.
Raadpleeg de volledige activiteitenkalender van De Haan omtrent De Kiekeboes.