De Tweekoppige Adelaar 3
LAATSTE DELEN VAN DE CYCLUS
De Tweekoppige Adelaar 2
KLIK
voor andere strips van
Julien Camp


KLIK
voor andere strips van
Wallace
De Tweekoppige Adelaar 2
KLIK
voor andere strips van
Damien Andrieu

KLIK

voor andere strips van
Patrice Buendia
DE TWEEKOPPIGE ADELAAR - EAGLE 3:
Naar de Bron van het Kwaad

Julien Camp + Wallace
DE TWEEKOPPIGE ADELAAR - ADLER 3:
Ik Ben Wie Ik Ben

Damien Andrieu + Patrice Buendia
Dupuis | 48 p. | € 8,50 (SC) • € 16,95 (HC)
Met kop en schouders
De Duitse piloot Hans en zijn Amerikaanse evenknie James zitten nog steeds in elkaars lichaam. Als piloten in actieve dienst moeten ze daardoor hun eigen landgenoten neerschieten, willen ze zich te midden hun respectievelijke vijanden niet verdacht maken. Daarnaast spelen nog persoonlijke kwesties mee, met oorzaken en gevolgen, waarmee Hans en James moeten omgaan. Beiden krijgen ook een brief van de man die hen kan helpen om weer van lichaam te wisselen. Wat weet hij nog meer te vertellen wanneer beide piloten eindelijk met elkaar geconfronteerd worden? Maar ook dat gaat niet zonder problemen gepaard, want beide heren hebben elkaar vooral leren haten door zich te verdiepen in de achtergrond van de ander.

Tegen onze verwachting in is deel 3 niet het slot van deze voortreffelijke dubbele reeks, maar wel het laatste deel van de eerste cyclus. Enerzijds een goede zaak, want het einde van beide cyclussen laat nog vragen open en een luchtvaartreeks die zo keihard zijn best doet om de mens voor het vliegtuig te plaatsen, moeten we koesteren. Anderzijds vrezen we ervoor dat de tweede cyclus onze goede indruk van de eerste cyclus zal verkloten. Maar goed, intussen hebben we de delen 3 achter de kiezen en dit is een reeks die we kunnen blijven aanraden.

Het blijft ontzettend boeiend om je als onbevangen lezer te laten onderdompelen in de zieleroerselen van twee verwarde binken. Van de in luchtvaartreeksen gespecialiseerde scenaristen Wallace en Patrice Buendia hebben we nu al een en ander gelezen, maar De Tweekoppige Adelaar steekt daar met kop en schouders bovenuit.
DAVID STEENHUYSE --- januari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: