Tex Willer 8
COMPLEET VERHAAL
Tex Willer 8
KLIK
voor andere strips van
R. M. Guéra

KLIK

voor andere strips van
Pasquale Ruju
TEX WILLER 8
De Man met de Gouden Revolvers

R.M. Guéra + Pasquale Ruju
Uitgeverij HUM! | 48 p. | € 8,99 (SC)
Gitzwart
The Man With The Golden Gun is een van onze favoriete James Bond-films met Roger Moore. En de ploert in dit achtste Tex Willer-album heeft twéé gouden revolvers! Kit Carson was twintig jaar geleden een van de Texas Rangers die de Mexicaan Juan '24 Karaat' Gonzales en zijn broers, die samen een gangsterbende vormden, inrekenden. Zijn broers werden stante pede opgeknoopt, maar Juan kon spectaculair ontkomen. Toen al zwoer hij wraak, nu voert hij die uit. Intussen zijn er drie oud-Rangers en oorlogsveteranen brutaal overvallen en gedood. Hij moet er nog twee met zijn gouden revolvers omleggen om zijn wraak te voltrekken, en Kit is er een van.

Pasquale Ruju (van wie Uitgeverij HUM! al Tex Willer Classics deel 8 vertaalde) schreef een gitzwart wraakverhaal, de pure essentie van de meeste westerns. R.M. Guéra, bekend van Scalped, De Haas van Mars, Howard Blake en een bijdrage aan de conceptreeks Uur U doopte het verhaal in een nog zwartere sfeer waarin voornamelijk het geel-oranje geknal van revolvers en Tex Willers gele hemd uitblinken.

Hoe eenvoudig het verhaal ook is, je leest het in één ruk uit. De comicervaring van Guéra zorgt voor volgestouwde prenten en pagina's met een filmische beeldregie en een toffe verdeling van de prenten op de pagina's. Geen wonder dat Tex Willer zo'n lang en succesvol leven leidt in Italië. Met elk nieuw album dat Uitgeverij HUM! vertaalt, zowel in deze kleurenreeks als de zwart-witreeks Tex Willer Classics, wordt het bewijs geleverd dat Tex Willer gewoon een van de beste westernreeksen ooit is.
DAVID STEENHUYSE --- april 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: