Tex Willer 7
COMPLEET VERHAAL
Tex Willer 7
KLIK
voor andere strips van
Mario Alberti
TEX WILLER 7
Cinnamon Wells

Mario Alberti + Chuck Dixon
Uitgeverij HUM! | 48 p. | € 8,99 (SC)
Clint Eastwood-allures
Cinnamon Wells, een klein stadje gelegen in Arizona, wordt bruusk wakker geschud door een bankoverval. De bankrovers staan op het punt om er met de buit vandoor te gaan wanneer de sherrif en zijn deputy een schuchtere poging ondernemen om hen tegen te houden. De vergeefse poging kost de sheriff het leven. Om de bankrovers achterna te gaan, wordt een posse gevormd onder leiding van de nieuwe sheriff. Tex Willer, die net Cinnamon Wells binnenrijdt, sluit zich meteen aan. Wanneer blijkt dat de vluchters Mexico willen bereiken door de woestijn en hierbij hulp krijgen van een Apache keert de posse onverrichtter zake terug. Tex en de sheriff staan er alleen voor!

Cinnamon Wells is inmiddels de zevende uitgave in de kleurenreeks. De one-shots wisten ons keer op keer te verrassen. Niet alleen door het frisse tekenwerk, maar evenzeer door de scenario's. Dit album vormt daarop geen uitzondering. Aanvankelijk lijkt Cinnamon Wells de clichés aan elkaar te rijgen. Niets is echter minder waar, want halverwege het album weet scenarist Chuck Dixon ons een paar keer aangenaam te verrassen.

Het tekenwerk van Mario Alberti kenden we al van het eerste deel in deze kleurenreeks. Het is een ietwat rauwere tekenstijl die prima bij het genre past. Mario maakt handig gebruik van schaduwen om scènes extra sfeer mee te geven. De anders toch wel afgeborstelde Tex krijgt er zowaar Clint Eastwood-allures van.

Keer op keer weet Tex Willer ons aangenaam te verrassen, of het nu in zwart-wit of in kleur is. Wat we in de kleurenversie wel een beetje missen, is de rust waarmee sommige scènes uitgewerkt kunnen worden, uiteraard een gevolg van het aantal pagina's die scenarist en tekenaar tot hun beschikking hebben. Ach, misschien zijn we gewoon verwend...
JACKY CORNELIS --- september 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: