Jommeke 298
COMPLEET VERHAAL
Jommeke 298
KLIK
voor andere strips van
Gerd Van Loock


KLIK
voor andere strips van
Edwin Wouters
JOMMEKE 298
De Schrik van Onderland

Gerd Van Loock + Edwin Wouters
Ballon Comics | 48 p. | € 6,50 (SC)
Onderland revisited
Als Filiberke plompverloren op een nieuw buurjongetje moet passen, schakelt hij al snel de hulp van zijn goeie vriend Jommeke in. Rafke blijkt namelijk een onhandelbaar ADHD-ettertje dat iedereen het bloed vanonder de nagels pest. Ten einde raad zoeken ze hun heil dan maar buiten het dorp om in de bossen verstoppertje te spelen. Daar wordt Rafke meegelokt door een ouwe bekende, de koningin van Onderland. Maar ook zij zal haar handen meer dan vol hebben met de streken van het jongetje!

We zijn altijd blij als Queen Prutelia van Achterberg nog eens een bijrol mag spelen. Zij is toch — meer dan de wat lompe Anatool — de echte übernemesis van Jommeke en zijn bende. In de loop der jaren zijn de scherpe kantjes van haar slecht karakter wel wat afgevijld en in dit album dient zij vooral als lijdend voorwerp in enkele slapstickscènes. Wij kregen in onze jonge jaren nog nachtmerries van haar verschijning, nu verdient ze eerder ons medelijden.

Jommeke deel 298 is zo toch weer een aangenaam album geworden met een scenario van oudgediende Edwin Wouters dat allesbehalve hap-slik-weg is. Gerd Van Loock zorgde deze keer voor de tekeningen. Benieuwd wie binnen enkele maanden de honneurs voor het jubileumalbum mag waarnemen...
MARIO STABEL --- februari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: