Carthago 9
DEEL 9 VAN CYCLUS IN TIEN DELEN
Carthago 9
KLIK
voor andere strips van
Ennio Bufi


KLIK

voor andere strips van
Christophe Bec
CARTHAGO 9
Het Pact van de Eeuweling

Ennio Bufi + Christophe Bec
Daedalus | 56 p. | € 9,95 (SC)
Tijd voor antwoorden
In de vorige delen van Carthago werd door scenarist Christophe Bec al vaker verwezen naar een zogenaamd pact tussen Wolfgang Feiersinger, beter bekend als de eeuweling van de Karpaten, en diens avonturier Landon Donovan. Wat dit pact nu precies inhoudt, wordt ons uitgebreid uit de doeken gedaan in dit negende deel. Dat Feiersinger ooit verlamd was geraakt door een aanval van een Yeti was ons al bekend, maar de omstandigheden waarin dat gebeurde, worden ook onthuld. De pakkende cover geeft al een tipje van de sluier weer.

Verder is dit deel duidelijk een tussenalbum waarin de hoofdrolspelers zich klaarmaken voor de grote finale in het laatste deel van deze cyclus. Kim Melville zit nog steeds opgesloten in een onderzeeër en haar situatie wordt er niet beter op. Op ruim 4.600 meter diepte zijn de mogelijkheden van Donovan in een oude onderzeeër beperkt om haar te helpen. Aan het einde duikt nog een oude bekende op die de situatie er niet beter op maakt.

We zijn benieuwd welke richting Bec het verhaal laat eindigen. Wordt het een happy end of zullen er veel verliezers te betreuren zijn? Zal de eeuweling van de Karpaten ooit nog terugkeren? We vonden hem toch wel het meest intrigerende personage uit de hele reeks Carthago. En wat zijn de plannen van zijn jongere broer Harry, zal hij Lou helpen of vaart hij zijn eigen koers?

Hopelijk laat uitgeverij Daedalus ons niet te lang meer wachten op het afsluitende deel, want we zijn nu zo dicht bij het doel, nu willen we ook alle antwoorden op onze vragen. In het Frans verschijnt binnenkort deel 11. Dat is geen vervolg, maar een parallel verhaal dat als tweeluik zal verschijnen.
DAI HEINEN --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: