Carthago 8
DEEL 8 VAN REEKS IN TIEN DELEN
Carthago 8
KLIK
voor andere strips van
Ennio Bufi


KLIK

voor andere strips van
Christophe Bec
CARTHAGO 7
Leviathan

Ennio Bufi + Christophe Bec
Daedalus | 56 p. | € 9,95 (SC)
Verrassende schaakstukken
Of de verhoudingen tussen de duikboot en de reuzenhaai helemaal kloppen, is de vraag, maar de cover van dit achtste deel valt wel op tussen de vele stripreeksen die verschijnen.

Waar we na het lezen van deel 6 vonden dat scenarist Christophe Bec alle schaakstukken in het verhaal keurig op hun plek had gemanoeuvreerd, sprongen ze in deel 7 weer vrolijk in het rond. Dat vonden we de leesbaarheid niet ten goede komen. Na het lezen van dit achtste deel moeten we toegeven dat Bec ons heeft verrast met zijn schaakstukken. We zijn met open ogen in zijn opzet getrapt. Alles valt nu op zijn plaats, wat resulteert in een spannend en goed verhaal. Ook nu weer geen gebrek aan locatiewisselingen en tijdsprongen, maar alles en iedereen begeeft zich naar een bepaalde plek waar de grote finale zich zal afspelen. Ook de school haaien, onder aanvoering van de albinohaai, komt op zijn bestemming aan.

Carthago bevat verschillende verhaallijnen en het duurde enkele albums tot alles op zijn plek stond, maar nu hopen we alleen dat de laatste twee albums snel door uitgeverij Daedalus worden vertaald. In het Frans is de reeks inmiddels afgerond en tekenaar Ennio Bufi nam ook die laatste twee delen voor zijn rekening. We kunnen nu wel stellen dat we hem toch minder vinden dan zijn voorgangers Éric Henninot en Milan Jovanovic. Ook nu weer begint hij goed aan het verhaal, maar halverwege worden de tekeningen minder en op het einde proeven we enig haastwerk.

De cover van deel 6 vonden we al mooi, maar zoek op internet eens naar die van het nog te verschijnen deel 10.
DAI HEINEN --- februari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: