Tex Willer 6
COMPLEET VERHAAL
Tex Willer 6
KLIK
voor andere strips van
Corrado Mastantuono


KLIK
voor andere strips van
Mauro Boselli
TEX WILLER 6
Gerechtigheid in Corpus Christi

Corrado Mastantuono + Mauro Boselli
Uitgeverij HUM! | 48 p. | € 8,99 (SC)
Spectaculaire vertoning
Gerechtigheid in Corpus Christi borduurt verder op het vorige deel in deze reeks met complete verhalen per album, maar dat hoef je niet per se gelezen te hebben. De korte inhoud op de colofnpagina volstaat als inleiding en meteen daarop start een scène op een ranch die lijkt weggeplukt uit een western van Sergio Leone. De muziek van Ennio Morricone dachten we er niet bij, want die tijd word je niet gegund omdat het tempo hoger ligt dan minutenlange close-ups op spiedende ogen voor het gedonder begint. De eigenares van de ranch, die toebehoorde aan haar vermoorde man, en een zwarte dienaar is gegeerd goed voor een rijke grootgrondbezitter die hen laat belagen. Tex Willer komt evenwel tussenbeide, maar hij moet op zijn tellen passen, want er staat een prijs op zijn hoofd en hij wordt ervan verdacht zelf deel uit te maken van de dievenbende. Van de plaatselijke sheriff kan hij sowieso tegenkanting verwachten, want die speelt onder één hoedje met de vileine opdrachtgever. Samen met zijn broer Sam en Jim, een andere ranger, neemt Tex het in de hoedanigheid van deputy van een ranger op tegen de grote bende. Met listen en lagen moeten ze de overmacht het hoofd zien te bieden.

Deze knap getekende en al net zo mooi ingekleurde western van Corrado Mastantuono en Tex Willer-veelschrijver Mauro Boselli, die samen al het Tex Willer Classics-album De Bushwackers van Missouri hebben gemaakt, is weer een spectaculaire vertoning in het genre. Geweldig in beeld gebrachte shoot-outs en achtervolgingen te paard, kogels die om de oren vliegen, de betere clichés om de spanning op te drijven, een overmacht tegen een minderheid en de obligate rijke stinkerd die met geweld wil verkrijgen wat hij wil. Tot op de laatste pagina toe knalt het.

De scenario's van Boselli zijn meestal rechttoe rechtaan. Hij laat zich niet verleiden om zich te verliezen in (overbodige) nevenintriges. Bijkomende ideeën, bijvoorbeeld over de band met Tex's broer en info over hun vader, verwerkt hij vlot in het verhaal zonder daarbij in te boeten op de vertelling.

Alweer een sterke Tex Willer dus. Dat zijn we intussen gewoon.
DAVID STEENHUYSE --- maart 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: