De Rode Ridder 263
COMPLEET VERHAAL
De Rode Ridder 263
KLIK
voor andere strips van
Fabio Bono


KLIK
voor andere strips van
Marc Legendre
DE RODE RIDDER 263
De Vervloekte Talisman

Fabio Bono + Marc Legendre
Standaard Uitgeverij | 32 p. | € 6,50 (SC)
Schrikmomentjes
Johan en Allis stuiten op het binnenrijden van een dorp op oplichter Candan die inspeelt op de angsten van goedgelovige dorpelingen om amuletten aan te slijten. Bij een tweede ontmoeting herkent Candan Johan terwijl De Rode Ridder een van diens Egyptische amuletten herkent. Hij krijgt flashbacks naar zijn bloedige kruisvaardersverleden. Wanneer Candan hem confronteert met andere herinneringen, waardoor wij te weten komen waaraan Johan zijn bijnaam te danken heeft, wordt Johan razend. Het amulet legt wat later ook de ware gedaante van Allis bloot.

Deze twee onthullende scènes zorgen voor ware schrikmomentjes in dit album. Twee plotse wow-ervaringen die enkel tot dat effect kunnen komen dankzij de opbouw in vorige delen sinds het allereerste album dat Fabio Bono en Marc Legendre samen maakten. Als er zich iemand afvraagt waarom deze auteurs zonodig in cyclussen met rode draden hun verhalen willen ontrafelen, dan weet je het nu: diepgang, zingeving, oorzaak en gevolg. Dat hoor je niet te beknotten.

Op het eind staat Allis treurend stil bij alle onverklaarbare zaken die ze intussen beleefde sinds Johan in haar leven kwam. Een voorlopig eindpunt, maar in Camelot is er van alles gaande. We zijn het wel met Lancelot eens: we krijgen kop noch staart aan de wauwelende spreuken van Merlijn.
DAVID STEENHUYSE --- september 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: