De Rode Ridder 262
COMPLEET VERHAAL
De Rode Ridder 262
KLIK
voor andere strips van
Fabio Bono


KLIK
voor andere strips van
Marc Legendre
DE RODE RIDDER 262
De Laatste Waarschuwing

Fabio Bono + Marc Legendre
Standaard Uitgeverij | 32 p. | € 6,50 (SC)
Op dreef
Johan en Allis zwerven door een winters landschap wanneer een jong herderinnetje en haar schapen aangevallen worden door een roedel wolven. Uiteraard grijpen onze helden in. Het levert hen niet alleen dankbaarheid op, maar ook het vooruitzicht op een warme slaapplaats. Bij het haardvuur vernemen Johan en Allis dat de inwoners als lijfeigenen gebruikt worden, ook al is het lijfeigenschap door de koning afgeschaft. Erger nog, de vrouwe van het Moer bestuurt haar leen met behulp van zwarte magie en schepsels van de onderwereld. Een kolfje naar Johans hand. De sinistere burcht van de vrouwe van het Moer herbergt tal van verrassingen en vormt het toneel voor een uitzonderlijk weerzien met oude bekenden...

De Laatste Waarschuwing is alweer een volgend, op zichzelf staand album binnen De Rode Ridder-reeks. Johan en Allis zijn inmiddels netjes uitgewerkte personages die perfect functioneren binnen de door Marc Legendre gecreëerde realiteit. Bahaal maakte al eerder zijn herintrede, en nu is het de beurt aan die andere grootheden uit het De Rode Ridder-universum. Jawel, Demoniah en Galaxa. Legendre kiest ervoor om de duivelin en de godin uit de reeks in een etherische vorm op te laten treden. Het is steeds de vraag wie nu juist wie is en of onze verbeelding ons geen parten speelt.

Ergens voelden we een beetje Karel Biddeloo... Ook de complexe figuur die Merlijn geworden is, blijft prominent aanwezig en blijkt stilaan weer tot zichzelf te komen. Opnieuw worden ons kleine stukjes toegeworpen van wat een grote puzzel lijkt... De honger naar meer blijft. Top wat dat betreft.

Fabio Bono verwent ons weer met zijn heroïsche tekenstijl die bij momenten flitsend te noemen is. De cover van De Laatste Waarschuwing is iets bijzonder... Ja, dit is misschien wel de mooiste cover uit de gehele reeks.
JACKY CORNELIS --- mei 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: