Patrick Bernauw
(auteur van Want de golem is geen mens, Landru Bestaat Niet, De Mythe van de Rechtvaardige Rechters, Nostradamus in Orval, Los Zand, De Spoken van Brugge, De Roof van de Rechters, De Automobiel van Franz Ferdinand, De Schat van Orval,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Paus van Satan, uitgeverij Manteau

WEBSITE:
www.bernauw.com
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik hb niet alleen strips gelezen, ik heb ze verslonden. Titels als De Kleppende Klipper of De Sissende Sampan van Suske en Wiske brengen nog instant-nostalgiegevoelens naar boven; van De 7 Kristallen Bollen van Kuifje heb ik lang nachtmerries gehad; en dan waren er natuurlijk De Rode Ridder, Asterix, Alex en vele vele andere reeksen..."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete stripreeks dateert al uit mijn adolescentenjaren: Simon van de Rivier van Auclair, uit de late jaren zeventig. Een zeer realistische sciencefictionstrip die zich afspeelt 'na de ramp'. Ik hield enorm van dat apocalyptische 'helemaal van nul opnieuw beginnen'. Mijn favoriete strip, een echte beeldroman of graphic novel, is de heerlijk zwartwit gestileerde Eva (van Comès) — en die dateert ook alweer uit 1985."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Orval, deel 1, van Servais — maar inhoudelijk was dat een afknapper. Ik heb een paar boeken geschreven over 'de mysteries van Orval' en laat me ook in mijn ander werk graag inspireren door strips, maar deze Orval leverde op dat punt weinig of niets op. "

LEES VERDER >