Elvis Peeters
(auteur van Het Paard, Dichter, Spoon River Anthologie, De Ontelbaren, Calvados, de reeks Meneer Papier, Wat overblijft is het verlangen, Brancusi, Spa, Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur, Het uur van de aap,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Wij, uitgeverij Podium

WEBSITE:
www.elvispeeters.be
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"In mijn jeugd heb ik strips verslonden, ik las als elke dag in de krant de vervolgstrips Suske en Wiske, De Rode Ridder, Karl May, Nero, ik was een grote fan van Fideel, de Fluwelen Ridder van Got, van wie ik vorig jaar nog een overzichtstentoonstelling ben gaan zien. Later ben ik vooral van de strips van Tardi en Hugo Pratt gaan houden. Het Besloten Land van Tardi heb ik altijd als een roman gelezen, net als de meeste avonturen van Corto Maltese. Dat heette vroeger de betere strip, en die staan nog steeds als een huis naast wat nu de graphic novel heet. Ik denk dat dat laatste eerder een term is van marketeers dan een doorleefd genre."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete reeks is Nero, omwille van het samengaan tussen het volkse en het anarchistische, een Vlaanderen waar ik meer van houd dan van het huidige Vlaams-nationalistische. Mijn favoriete personage is Corto Maltese, die scherpzinnigheid, die onverstoorbaarheid, en dat hij dat ook zo mooi onder woorden kan brengen, quotes, oneliners, ook dat is literatuur. De strip Corto Maltese is een geweldige mix van psychologie, magie, geschiedenis, kleinmenselijkheid en zucht naar avontuur."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Tamara Drewe van Possy Simonds, de enige graphic novel die naam waardig die ik ken."

LEES VERDER >