Elvis Peeters
(auteur van Het Paard, Dichter, Spoon River Anthologie, De Ontelbaren, Calvados, de reeks Meneer Papier, Wat overblijft is het verlangen, Brancusi, Spa, Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur, Het uur van de aap,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Wij, uitgeverij Podium

WEBSITE:
www.elvispeeters.be
 


Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ja, met Aroma di Amore hadden we een song getiteld: Isabelle Avondrood, met Tien Kleine Snobs en Bange Konijnen hadden we een nummer getiteld: Storm over Damme, en dat ging over de Rode Ridder als vrouwenveroveraar, iets wat in de albums na de ondergang van de Ronde Tafel een te groot aandeel kreeg in zijn avonturen. Verder heb ik met Peter Clasen, met wie ik het muziekproject Schmoll heb, in de jaren 1980 de strip Tango Mortale gemaakt, alleen nog antiquarisch te verkrijgen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Dat hangt van de auteurs af, Nero is entertainment, Het Besloten Land van Tardi is literatuur. Maar vaak zijn strips iets aparts, iets dat ligt tussen literatuur en papieren theater bijvoorbeeld. Ik kan met hetzelfde genoegen de strips Logicomix of Corto in Siberië dichtslaan als de roman Julius Winsome van Gerard Donovan."