Ditte Merle
(auteur van Kleine kriebelbeestjes, Het boerenbeestenboek, Lekker bekkie!, IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin, Au, dat beest prikt,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Lekker vies – nu nog viezer. Lachen om wildplassers, neuspeuteraars, wrattenkoppen, scheetkampioenen en veel meer , uitgeverij The House of Books

WEBSITE:
www.dittemerle.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja, in mijn jonge jaren. In de jaren 1960 hadden we thuis een abonnement op de Pep. Ik geloof dat-ie altijd op donderdag kwam. Dan ging het erom wie van het gezin het blad als eerste te pakken had. Onze oren waren gespitst op de klepperende brievenbus. In de Pep stonden strips van Kuifje, Michel Vaillant, Mickey Mouse,... Soms kreeg ik een stripboek voor mijn verjaardag. Ik heb nog altijd een paar dozen oude stripboeken op de logeerkamer staan. Kuifje, Suske en Wiske, Paling en Ko en die spannende Blake en Mortimer. Een van mijn geiten is naar Bessie Turf genoemd! Ze is nu tien jaar, had van jongs af aan een lekker dik buikje, is een beetje dom en eigenzinnig, maar wel lief. Dus echt Bessie Turf.."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Professor Zonnebloem! Het was altijd lachen omdat hij zo verstrooid was. En dan die spraakverwarringen door zijn doofheid. En ik herinner me dat hij soms ontplofte van woede. Hij was een slimme en tegelijk een domme wijsneus. Ik hou wel van zo'n professor. Ik ben er met eentje getrouwd. Dus herkenbaar ha ha."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Die stond in het kinderboek van Jan Paul Schutten: Kinderen van Amsterdam. Een deel van het boek is in stripvorm. Dat boek kreeg in 2008 een Gouden Griffel. Laatst kreeg ik een Kuifje in het Twents dialect cadeau: 't Smokweark van Bianca Castafiore, maar daar moet ik nog aan beginnen."

LEES VERDER >