Almar Otten
(auteur van de reeks De Deventer Moordzaken,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Afstammeling, uitgeverij Sijthoff

WEBSITE:
www.almarotten.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, als kind heel veel. Toen een tijdje niet. En nu ik zelf kinderen heb (9 en 12 jaar) lees ik met hen mee en probeer, vaak tevergeefs, een tip uit oude tijden te geven. Mijn woonplaats Deventer is gezegend met een echte stripwinkel en daar heb ik laatst drie gebundelde delen van De Koene Ridder van François Craenhals gekocht. Voor mij echt jeugdsentiment, maar mijn dochters waren matig enthousiast."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Dat zijn er meerdere, waaronder natuurlijk ook Asterix en Obelix, Kuifje en Lucky Luke. Suske en Wiske hebben mij daarentegen nooit aangesproken. Als favoriet wil ik echter de serie Ravian noemen. Mijn favoriete album in de serie heet Het Woedende Water. Ik had het ooit en ben het helaas ergens kwijtgeraakt. Mijn favoriete fragment is dat Ravian met zijn lief op een idyllisch plekje zit: in het gras, tussen de bloemen, bij een watervalletje. Als jongeman was dat voor mij de verbeelding van het paradijs. Dan wordt Ravian opgeroepen om zijn plicht te doen en de wereld te redden. In het volgende plaatje blijkt het idyllische plekje zijn eigen ruimtevaartschip te zijn. Ook de wereld redden leek mij op die leeftijd een nobel streven. Het verhaal gaat over de stijging van de zeespiegel als gevolg van klimaatverandering (zeker dertig jaar voor Al Gore het bedacht). Ik kan zonder moeite de schitterende tekeningen van het overstroomd New York voor de geest halen, recentelijk bijna bewaarheid door de storm Irene."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Mijn dochter had van de bibliotheek een album met oude verhalen van Jan, Jans en de Kinderen meegenomen. Aangezien mijn moeder een abonnement had op de Libelle, hebben ook Jan, Jans en de Kinderen een stempel op mijn jeugd gedrukt."

LEES VERDER >