PAGINA 4
ROBBEDOES' TWEELINGBROER

n een oude, niet-vertaalde gag uit de prille beginperiode van de stripreeks Robbedoes duikt plots een personage op waarover sindsdien niet meer werd gesproken. Maak kennis met de tweelingbroer van Robbedoes.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

In deze niet-vertaalde en zeer slecht gescande gag uit 1938 neemt Robbedoes deel aan een loopwedstrijd. Net zoals de haas uit de fabel over de schildpad en de haas legt hij zich kort na het startschot te rusten achter een struik terwijl zijn tegenstanders (onder wie hoofdportier Entresol) verder lopen. Ze zijn dan ook ten zeerste verbaasd dat Robbedoes zo fris als een hoentje de prijzen in ontvangst neemt aan de eindmeet. "Wist u dat Robbedoes een tweelingbroer heeft?" staat er in de laatste prent te lezen. Neen, dat wisten we tot voor kort dus niet. Robbedoes' tweelingbroer viel vijftig meter voor de finish in en liep zo naar de overwinning.
Rob-Vel kon in deze beginperiode nog niet bevroeden hoe lang de stripreeks die hij schiep zou verder duren onder de vleugels van vele opvolgers. Dat er toen ferm werd geïmproviseerd zorgde al eens voor elementen die even snel verdwenen als ze werden geïntroduceerd. Over de tweelingbroer van Robbedoes is sindsdien niets meer vernomen.