Bibliografie van Patrice Pellerin
• De Havik - Geheim Archief
• De Onthoofde Arenden
• De Onthoofde Arenden
• De Onthoofde Arenden (deel 1, 2)
• De Onthoofde Arenden 3
• Roodbaard (deel 21, 24)
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zee├źn integraal
DE HAVIK 6
De Tranen van Tlaloc


Patrice Pellerin • Dupuis (Spotlight)
54 p. (HC & SC)
Duizend bommen en granaten

Met grenzeloze precisie werkt Patrice Pellerin verder aan een hoogstaand oeuvre. Reeds vanaf zijn debuut voor de reeks Roodbaard combineert hij grafische perfectie aan een feilloze paginaopbouw en doortimmerde scenario's. Zijn reeks De Havik vordert dan ook maar met mondjesmaat. Zopas rondde hij een eerste cyclus af met het zesde deel De Tranen van Tlaloc.

Yann de Kermeur is een echte avonturier die leeft in de 18de eeuw. Als kapitein van de Medusa is hij geliefd bij het volk, maar wordt hij gezocht door heel wat edelen. Wanneer de Bretoense graaf van Kermellec wordt vermoord, komt Yann in een lastig parket. Hij wordt beschuldigd, moet vluchten en tracht zijn onschuld te bewijzen. Er ontstaat een klopjacht waarbij een eeuwenoud afgodsbeeldje en een legendarische Aztekenschat een centrale rol krijgen.


De Tranen van Tlaloc
brengt het verhaal op een gedegen, weloverwogen manier tot een einde. De Havik is puur en onversneden avontuur en protagonist Yann bezit het talent om zich steeds in de meest benarde situaties te manoeuvreren. De Havik is dan ook een echt eerbetoon aan Jean-Michel Charlier, de grote scenarist van reeksen als Blueberry, Buck Danny, De Beverpatroelje en, jawel Roodbaard. Het was overigens Charlier zelf die Pellerin indertijd aanzocht om Roodbaard over te nemen. Patrice Pellerin werkt nu aan een reeks van korte verhalen over het verleden van ridder Yann de Kermeur. Nadien zal hij een nieuwe cyclus opstarten. De Havik is op een haast geruisloze manier tot de top van de hedendaagse strip gaan behoren en ook de auteur mogen we stilaan één van de grootmeesters van de realistische stijl noemen.

> MARC BASTIJNS — december 2004