Bibliografie van Pedro Pérez
• Solo: Kannibalenkronieken
TRIZIA 2
In Barcelona


Pedro Pérez • Dark Dragon Books
48 p. (SC)
Genie in een string

Nivea. Ja, dat is het enige wat ons nu nog kan redden. Want wie weet wat we je hier anders zouden toevertrouwen. Nivea. Ja, dat is het. Je zal het ons wel vergeven als je zelf door deze strip bladert. De heldin Trizia ziet er immers uit als een leeghoofdige bimbo die moeiteloos de selectie haalt van de Temptation Island-vrijgezellen. Haar boezem, haar achterwerk, haar billen,... zijn dermate ontwikkeld dat ze doden tot leven kan brengen. Gelukkig zijn we deze week op cursus geweest en leerden we hoe we de Niveatruc. We hadden nooit gedacht die ooit zo snel nodig te hebben, maar nu is de nood hoog.

Nivea of Nooit Invullen Voor Iemand Anders. Wat hebben we ons vergist! Wat waren we vooringenomen! Het bovenproportieel ontwikkelde meisje blijkt immers een geweldig goede striptekenares te zijn met een wat opvliegend temperament. Het genie worstelt alleen met een opwippend etiketje van haar string. Ocharme. Net zoals we in Playboy enkel de artikels lazen, namen we deze strip tot ons voor het scenario. En dat is best grappig. Trizia en haar beste vriendin Olivia worden uitgenodigd op het bekende stripfestival van Barcelona om hun debuutstrip te signeren. Helaas gaat daar alle aandacht naar de ontdekking van het stripjaar, Roberta Doyle. Trizia krijgt enkel wat weirdo's, die blijkbaar ook op Spaanse beurzen rondlopen, aan haar signeertafel. De eerste signeerdag wordt dan ook een flop. Tot ze het lumineuze — zeiden we al dat ze ook slim was? — idee kreeg om zich cosplayergewijs in te leven in het wonderbaarlijke slavinnenleven van Star Wars-prinses Leia.

Zware studies hoef je niet gevolgd te hebben om het scenario van deze Trizia te doorgronden. Maar toch is dit een aardig stripje. Elke stripfestivalbezoeker zal zich zeker herkennen in een aantal situaties. We nemen er dan ook graag de goedkoop gephotoshopte zelfbevlekkingspromo van de uitgeverij bij. Wat je van dit stripje ook mag zeggen, het is wreed tof getekend. De Spanjaard Pedro Pérez heeft met Trizia de heldin van alle stripnerds geschapen. Zwierig, wulps en gezegend met een grafische lijnvoering die wat wegheeft van Alessandro Barbucci's Ekhö.

Trizia heeft niet veel om het lijf, maar lijkt ons in het genre toch een stevig blijvertje. In april publiceert Dark Dragon Books ook nog een welgevuld artbook.

> WOUTER PORTEMAN — februari 2018