Bibliografie van Giuseppe Camuncoli
• De Woestijnschorpioenen
• Maori
• The Superior Spider-Man
Bibliografie van Cam Smith
• All New X-Men
Bibliografie van Charles Soule
• Star Wars: Obi-Wan & Anakin
• Star Wars: Poe Dameron
STAR WARS: DARTH VADER: DE UITVERKORENE 1-2


Giuseppe Camuncoli/Cam Smith + Charles Soule • Dark Dragon Books
64 p. (SC)
Vaders queeste

Al maanden zitten we verwikkeld in een cyclussenzigzag tussen Darth Vader en zijn zoon Luke Skywalker. Toch gooit het team achter de duistere Sith Lord het even over een andere boeg, want dit verhaal speelt zich net na de derde film af. Obi-Wan Kenobi versloeg de naar de duistere kant overgelopen Anakin Skywalker op de vulkanische planeet Mustafar. Sindsdien heeft keizer Palpatine hem een nieuw pak gegeven waardoor hij terug kan leven, als Darth Vader. In dit tweeluik krijgen we vooral te zien hoe hij Clonetroopers afmaakt en op zoek gaat naar een laserzwaard. Hij moet het tijdens zijn zoektocht ook opnemen tegen Jedi-meester Infil'a, want er mogen geen Jedi meer overblijven in het sterrenstelsel.

De tekeningen hebben ten opzichte van het vorige tweeluik vooruitgang geboekt, ze zijn afgelijnder en we hebben de indruk dat het team achter deze cyclus langer stilstond bij de storyboards. We zouden zelfs nog schrik krijgen van Palpatines realistische, haatdragende blik.

Visueel zit alles prima in elkaar en eigenlijk kunnen we hetzelfde zeggen over het scenario. Star Wars is actie, zonder de diepere, achterliggende betekenis uit het oog te verliezen. Dat is hier niet anders. We volgen Darth Vaders queeste met veel interesse. Ooit was dat weleens andere koek, want niet elke cyclus las even vlot als deze. En het cliché van de Stormtroopers (of Clonetroopers) wordt nogmaals bevestigd: ze kunnen dus écht niet mikken!

> SEPPE COOLS — februari 2018