Bibliografie van Paolo Eleuteri Serpieri
• Impudica
• Sarah
• Saria
• Saria
• Serpieri's Western Collectie
• Shona
• Tex Willer
• Westernreeks
DRUUNA 4
7. De Vergeten Planeet - 8. Kloon


Paolo Eleuteri Serpieri • Dark Dragon Books
160 p. (HC)
Aanvulling

In het zevende, reguliere deel van de Druuna-saga, De Vergeten Planeet, wordt onze heldin wakker in een vreemd verwrongen ruimtetuig en leidt ze aan geheugenverlies. Ze heeft geen enkel idee wie ze is of waar ze vandaan komt. Als ze het ruimtetuig verlaat, valt een vreemd en angstaanjagend monster haar aan. De lokale bevolking redt Druuna, maar neemt haar ook gevangen. Ze wordt gedrogeerd en opgesloten. Wanneer ze terug bij haar positieven komt, blijkt ze tijdens haar roes gecopuleerd te hebben met een gemaskerde man. Even later komt de aap uit de mouw en blijken haar redders hologrammen te zijn, behalve de gemaskerde kerel die "de gastheer" wordt genoemd. De hologrammen zijn echter niets goeds van plan met haar. Dankzij haar geconverteerde gastheer, die een oude bekende van Druuna blijkt te zijn, herinnert ze zich ook haar naam. De transformatie van de gemaskerde gastheer blijkt nog niet compleet te zijn en hij waarschuwt haar zodat ze tijdig kan vluchten. Maar ze komt van de regen in de drup terecht. Het enige dat zowel de lezer als Druuna uiteindelijk bezighoudt, is welke belevenissen echt zijn en welke illusie. Of je het antwoord krijgt in het afsluitende achtste deel, Kloon, zal je zelf moeten ontdekken.

Dat Serpieri een meester is in de combinatie van sciencefiction, horror en erotiek weten de kenners al langer dan vandaag. Met deze integrales krijgen de liefhebbers nog heel wat extra's mee. Zo worden de twee delen van Druuna hier aangevuld met originele schetsen van de strip met Italiaanse teksten en krijg je achterin een aantal expliciete pagina's te verwerken van een van haar erotische belevenissen uit het album Kloon, die niet terug te vinden zijn in het originele album, maar wel in een luxeversie van het album.

Een mens kan alleen maar toejuichen dat er uitgeverijen zijn als Dark Dragon Books die zich wagen aan het opnieuw uitbrengen van zulke klassiekers met heel wat extra materiaal zodat het voor wie de oorspronkelijke albums am in huis heeft ook op zijn of haar wenken wordt bediend.

Profiteer er desgewenst van om deze vierde integrale als een pakket te kopen met het eerste deel van Serpieri's Western Collectie waarin de Italiaan je trakteert op een aantal westernverhalen uit zijn beginperiode ergens midden jaren 1960.

> PETER ROTTHIER — december 2017