Bibliografie van Hugues Micol
• De Verhalen van de 7de Zucht
Bibliografie van Loo Hui Phang
• Een Beeld van een Jongen
EEN TWEEDE HUID 


Hugues Micol + Loo Hui Phang • Dupuis (Dubbel Expresso)
80 p. (SC)
Hoogmoed komt voor de val

Een vreemd album, zo kan je deze nieuwe publicatie van uitgeverij Dupuis zeker noemen. Naast het recent opgestarte Expresso plaatst de uitgeverij nu een satellietcollectie onder de naam Dubbel Expresso waarin, zoals de naam al doet vermoeden, albums van een dubbele lengte onderdak krijgen. Zo telt Een Tweede Huid maar liefst 80 bladzijden en ligt het album in de winkel met een wat bevreemdende, maar ook wel intrigerende kaft.

Ook inhoudelijk worden de begane paden beslist verlaten. Het verhaal van Paul Forvolino, een ambitieuze maar weinig succesvolle wetenschapper met een voorliefde voor korstmossen, vermengt de typisch Amerikaanse superhelendthematiek met de complexiteit en de nuances van de Europese traditie. Pauls plotse succes dankzij een vreemde mutatie wordt door scenariste Loo Hui Phang heel overtuigend en uitgebreid gebracht.

De uiteindelijke boodschap van dit ‘louteringsverhaal' is echter allesbehalve positief. De donkere tekeningen van Hugues Micol dragen daar ook toe bij. Dit album is dus zeker geen alledaagse kost en biedt de lezer op 80 pagina's tal van verwikkelingen en een verhaal dat door het talent van de beide auteurs ons echt wist te kluisteren aan de stoel. Micol en Hui Phang zijn in ons taalgebied dan ook namen waarvan we in de toekomst zeker nog meer willen lezen. Hopelijk geven vele lezers Een Tweede Huid een kans, ze zullen het zich in elk geval niet beklagen.

> MARC BASTIJNS — juni 2005