Bibliografie van Adam
• De Loopgraaf
• Kid Paddle
Bibliografie van Midam
• Kid Paddle
• Kid Paddle
• Kid Paddle
GAME OVER 15
Very Bad Trip


Adam/Midam + Midam/Patelin • Ballon Comics
48 p. (SC)
Ongewild beledigd

Pfoe, amai! We vragen ons af hoe frustrerend het moet zijn als je plan om de prinses te redden keer op keer mislukt. De manier waarop is dan nog het ergste! Hoe blijven Midam en Adam dit toch verzinnen? En die personages reppen geen woord! Dit kan gewoon niet anders dan serieus in het honderd lopen. Toen Game Over nog een spel was in de stripreeks van Kid Paddle beloofden we al een nieuwe toekomst voor het videospel. Ondertussen is ook deze reeks een vaste waarde in de gagstrip.

De liefde tussen de ridder en zijn dame is ondertussen ver zoek, maar dat valt te begrijpen als je redder in nood al vijftien albums lang faalt. Het Game Over-ventje moet de prinses zelfs niet meer constant bevrijden. Soms zijn ze al bij elkaar en zelfs dan verknalt hij het knullig. De jonkvrouw helpt hem allerminst met haar korte lont wat genderclichés betreft. Zo vangt hij pijlen op met zijn schild, zet hij het voorwerp neer en dan denkt ze dat het een strijkplank is. Als je een dame per se wil beledigen, moet je zoiets absoluut voor haar neus zetten. Of hij wil haar bescherming bieden tegen een monster met een vergiet en een pan. Het gevolg kan je al raden... Klets, op zijn smoel. Ongewild beledigen? Voor een cursus moet je bij deze held zijn.

Als je diepzinnige dialogen verwacht, zit je bij Game Over kouder dan koud. Toch valt alles zo eenvoudig te begrijpen, een verdienste van het auteursteam. Ze moeten stilaan out of the box gaan voor inspiratie, dus begint het niveau van de grappen stilaan stoute proporties aan te nemen. Zo komt er ineens een tentakel omhoog wanneer het broekventje de prinses ziet of dan lijkt het dat een monster zijn middelvinger opsteekt naar haar. Ach, zouden kinderen die grap choquerend vinden? Het enige spijtige aan dit album is dat je het in één ruk uitleest. Geen probleem, volgende week herbekijken we enkele gags toch opnieuw, wanneer we denken dat het leven niet erger kan tegenzitten.

> SEPPE COOLS — mei 2017