Bibliografie van Kenny Rubenis
• Balthazar Poeski
• Guust: Gefeliciflaterd!
DATING FOR GEEKS 6
Action Packed


Kenny Rubenis • Strip2000
48 p. (SC)
Diederik Van de Velde

En of we tot de doelgroep behoren. We twijfelen er allang niet meer aan en daar zijn redenen voor. Eén oog op onze Netflix-geschiedenis zegt genoeg en anders onze stripkast wel.

Nog een bewijs: Voor we deel 6, Action Packed, openen, denken we grappend dat een echte geek waarschijnlijk nog even twijfelt of het album niet beter geseald blijft. Lap, daar gaat de grap op de cover. (Verder geen spoilers, dat is beloofd.) We kennen de psyche van de verzamelaar dus echt wel. And so does Kenny Rubenis...

Wat valt er verder nog te zeggen? Dat het thema grappig is, hoeven we (hopelijk) niet eens meer te melden. Dat het grappig blijft wel. Zeven hoofdpersonages die na zes albums nog steeds op de lachspieren werken, het is een prestatie. We zijn ervan overtuigd dat er nog ruimte is om nog meerdere albums grappig te blijven, want Dating for Geeks heeft een aantal troeven. De situaties zijn herkenbaar. De vele personages bieden diversiteit in de grappen en vooral: niet alle grappen gaan over computers, films, strips of geeks. Er wordt evengoed gelachen met Trump, de Nederlandse spoorwegen of het overenthousiast uitkijken naar pizza. Dat geeft afwisseling.

Voor wie de hele reeks volgt, worden reacties van personages herkenbaar. Herkenbaar maar zelden voorspelbaar. Kenny Rubenis kan blijven verrassen. Zijn personages evolueren ook in hun interactie met elkaar. Ja, dit is zowaar een unicum: een gagstrip met een cliffhanger.

> OPENEN OP EIGEN RISICO — maart 2017