Bibliografie van Andrei Bressan
• Batman Incorporated
SUICIDE SQUAD 1
Een Trap Na


Federico Dallocchino/Clayton Henry/Cliff Richards/Andrei Bressan/Ig Guara + Adam Glas • RW Uitgeverij
160 p. (HC)
Met de deur in huis vallen

Stel: je bent een superschurk en zit in een van de meest beveiligde gevangenissen. Iemand komt je opdringen om jezelf bij een geheim team van superschurken aan te sluiten die plots geheime missies moet volbrengen in functie van de overheid. In ruil krijg je strafvermindering. Wat zou je doen? Oh ja, misschien nog een kleine kanttekening: ze stoppen een microbom in je hoofd zodat je wel moet gehoorzamen. Zo niet: kaboem!

Dit is een korte schets rond het verhaal van Task Force X, ook wel de Suicide Squad genoemd. Het is een team van een vijftal leden onder leiding van Amanda Waller: Diablo, Deadshot, Harley Quinn, King Shark en Black Spider. Later komen Yo-Yo en Captain Boomerang daar nog bij. Voordat de gelijknamige film in de bioscoop verscheen, was de reeks relatief onbekend. Dit is dus het ideale moment om de comics uit te brengen in onze taal.

Het begint allemaal heel vaag, wat meteen onze zintuigen prikkelde. Van een begin gesproken! De Task Force X wordt vastgehouden en gefolterd door een groepje tuig. Ze willen dat het team informatie lost over hun leider, maar ze blijven hard. Net wanneer het hoofdstuk haar climax nadert, wordt alles duidelijk: het is maar een deel van de opleiding. Met andere woorden: missie geslaagd, het echte werk kan eindelijk beginnen.

En lang duurt het niet voor ze erin vliegen. Er breekt een virus uit dat mensen helemaal brainwasht en tot zombieachtige moordmachines maakt. We waanden ons even in The Walking Dead. Het doel is duidelijk: vind hoofddraagster Caley Burns en haar baby zonder dat hem iets overkomt. Koste wat kost moet hij in bescherming genomen worden door de Suicide Squad want het kind is belangrijk. De baby zal in dit album de heilige graal zijn waar een andere schurkenbende naar op zoek is, die van Basilisk onder leiding van Mad Dog.

We hebben amper tijd om te bekomen van de ene gebeurtenis of de andere is al bezig. Dit is pure actie, dit is met de deur in huis vallen, dit is een comic zoals we er meer van willen. We worden niet in slaap gewiegd door ellenlange dialogen, maar we willen meer. Waar blijft dat vervolg? Laat ons niet te lang meer wachten, RW Uitgeverij.

> SEPPE COOLS — oktober 2017