Bibliografie van Dominique Hé
• Bankgeheimen
• Bankgeheimen USA
• De Avonturen van Roland Donges
• Een Avontuur van Marc Meester
• Sofaletta (vanaf deel 4)
Bibliografie van Noël Simsolo
• Napoleon
PORNHOLLYWOOD 


Dominique Hé + Noël Simsolo • Glénat
96 p. (HC)
Pornhub -3.0

Tja, tegenwoordig is de drempel wel heel erg laag om aan je dagelijkse dosis blote mannen en vrouwen te geraken. Een zoekmachine heeft vaak alleen nog maar de letter p nodig om je door te verwijzen naar een walhalla van kronkelende lijven in alle soorten, kleuren en maten. Of het slecht is voor je gezondheid? Daar spreken Goedele Liekens en diverse studies elkaar nogal eens tegen. Of de Netnanny overuren moet draaien om jezelf en je kroost tegen een overdosis te beschermen, men geraakt er maar niet uit... Ooit is het helemaal anders geweest en speelde heel de industrie zich af in duistere achterkamertjes, vaak gecontroleerd door de maffia.

Jim Jewsky is een goed regisseur, maar door allerlei troebelen is hij gedwongen om adult movies te draaien. Hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van films waarbij lookalikes van het toenmalige Hollywoodkruim niks meer aan de verbeelding overlaten. Zijn bescheiden succes trekt ook de aandacht van de onderwereld en vanaf dat moment is niemand in zijn omgeving nog zeker van zijn leven...

We hebben dit album graag gelezen, ook al slaagt scenarist Noël Simsolo er niet volledig in om alle jaren 1930-clichés te omzeilen en passeren er wat te veel personages de revue naar onze smaak. De tekeningen van Dominique Hé zijn nogal sec, maar hij weet wel perfect het film noir-sfeertje op te roepen.

Uitgeverij Glénat kiest ervoor om de twee in het Frans verschenen delen direct als integrale uit te geven op de Nederlandstalige markt en dat vinden we een zeer verstandige keuze. Hoewel het hier om een afgewerkt verhaal gaat, zou er nog ruimte zijn voor een eventueel vervolg als de verkoop van dit eerste tweeluik wat meevalt.

> MARIO STABEL — juni 2016