Bibliografie van Andrea Mutti
• Cel FinanciĆ«n
• De Schreeuwende Nevelen
• Giuliano Nero
• I.R.$. - All Watcher
• Re-Mind
• SAS
CAMPUS STELLAE - OP WEG NAAR COMPOSTELLA 1-2
1. De Eerste Weg - Van Puy naar Moissac - 2. De Twee Relieken - Van Parijs naar Sauve Majeure


Andrea Mutti + Pierre-Roland Saint-Dizier • Dark Dragon Books
48 p. (SC)
Bedevaartsdetective

Het vierluik Campus Stellae - De Weg naar Compostella is een in de middeleeuwen gesitueerd verhaal dat je meeneemt naar een van de belangrijkste bedevaartsoorden van het christendom. De titels van de vier delen hebben telkens een verwijzing naar het volgnummer in de reeks: De Eerste Weg, De Twee Relieken, De Brug van de Drie Duivels en De Dood met de Vier Gezichten. Dankzij die titels kan je al raden dat er onderweg een en ander te beleven valt.

Ondanks de soms uitvoerige tekstballonnen (in een net te klein lettertype om het aangenaam leesbaar te maken) lezen beide afgeronde verhalen in de eerste plaats als detectivestrips. In deel 1 krijgt een jonge monnik een Egyptisch beeldje toevertrouwd dat onderdeel is van een grotere schat die op weg naar Compostella te vinden zou moeten zijn. Uiteraard zitten er anderen hem achterna. In deel 2 moet een broeder twee kostbare relieken naar een abdij brengen. Bij de start krijgt hij het gezelschap van andere pelgrims. Een ervan voert een opdracht uit waarbij slachtoffers vallen.

Tekenaar Andrea Mutti kennen we nog van Giuliano Nero, Re-Mind, SAS en I.R.$. - All Watcher. Haast allemaal strips waarmee hij beter voor de dag kwam als tekenaar. Er schort in zijn tekeningen voor Campus Stellae overal wel wat aan: aan de personages, hun anatomie en gezichten, aan de decors en de gehele afwerking.

Scenarist Pierre-Roland Saint-Dizier is een journalist en organisator van het stripfestival van Illzach. Hij werkte verschillende conceptalbums en -reeksen uit als promotie voor steden en streken. Campus Stellae is er daar eigenlijk ook een van, maar dan wel ambitieuzer opgezet. Ietsje te ambitieus want voor ons had hij mogen snoeien in de te uitleggerige teksten. Een keer we als lezer weten wat hij wil dat we moeten weten, dringt het spanningselement zich gelukkig op en zoek je in met name deel 2 actief mee naar wie de verrader in het groepje reisgezellen is.

De delen 3 en 4 verschijnen in december en begin volgend jaar.                    

> DAVID STEENHUYSE — september 2015