Bibliografie van Ivan Reis
• Batman Herboren
• Multiversity
Bibliografie van Geoff Johns
• Batman: Earth One
• Green Lantern
• Justice League
AQUAMAN 2
De Others


Ivan Reis + Geoff Johns • RW Uitgeverij
160 p. (HC)
Een man met gezag

 Langer dan een jaar geleden verscheen de vertaling van de eerste bundeling van de recentste herlancering van de superheldenreeks Aquaman. In de VS bestaan er al zes bundelingen. Het moet nu wel lukken dat zeekoning Arthur, de Aquaman, zich in dezelfde week van verschijnen ook laat gelden in Injustice 1. Daarin maakt hij Wonder Woman en de superhelden die zich achter Superman scharen duidelijk dat hij de koning is van de zee en dat ze hun kruistocht maar op het vasteland moeten voeren. De man heeft gezag, dat moge duidelijk zijn.

In deze bundel wordt hij herenigd met de Others, een team van mensen en supermensen die elk over relieken van Atlantis beschikken. Superschurk Black Manta krijgt deze relieken een na een in handen door alle Others op te jagen. Daarmee kan hij een wapen samenstellen dat Atlantis liet zinken. Het zevende reliek bevat alle geheimen van Arthurs verleden, wat zijn ondergang zal betekenen. Dat verleden passeert sowieso al in flashbacks de revue en zo komen we de oorsprong voor de strubbelingen tussen Arthur en Manta te weten, altijd handig voor leken als wij... zelfs al bestaat de reeks ondertussen meer dan zeventig jaar.

Geoff Johns' schrijfwerk gaat er weer goed in, maar bovenal blijven we onder de indruk van tekenaar Ivan Reis en zijn legertje inkters. Het verhaal mag zich dan wel grotendeels op land afspelen, de paginagrote prenten waarop we Aquaman uit het water zien springen (en eigenlijk geen rol van betekenis vervullen) doen ons een moment langer staren naar de tekeningen.

Tot nu toe heeft RW Uitgeverij ons al aardig weten te verwennen met een (hernieuwde) kennismaking met een kransje superhelden wiens lotgevallen we de moeite vinden om te volgen. En we hebben het zeker voor deze Aquaman. Nu nog een grotere verschijningsfrequentie en we zijn helemaal content.

> DAVID STEENHUYSE — september 2015