Bibliografie van Chaiko Cai Feng
• Agatha Christie - Moord in de Oriënt-Expres
Bibliografie van Benjamin von Eckartsberg
• Agatha Christie - Moord in de Oriënt-Expres
• Gung Ho
KRONIEK DER ONSTERFELIJKEN 3
De Vampier 1


Chaiko Cai Feng + Benjamin von Eckartsberg/Wolfgang Hohlbein • Gorilla
48 p. (HC)
Soms vraagt een mens zich af...

3.496 besprekingen staan er op onze site. 3.496... 3.496 aanbevelingen van uitstekende strips! En nu komt er nog eentje bij. Over een heel goede strip zelfs. Maar soms vraagt een mens zich af hoe we jou in godsnaam nog moeten overtuigen. Moeten we verrassend uit de hoek komen? Moeten we de strip zwaar ophemelen? Of moeten we openen met de fantastische plot? We weten het niet meer... Wat we nog niet gedaan hebben, is eens echt grofgebekt uit de hoek komen. Wie weet werkt de confronterende aanpak uitstekend om sommigen te overtuigen van de kwaliteiten van deze Kroniek der Onsterfelijken. Beste lezer, jij die elke bespreking netjes vanaf de eerste zin leest, vergeef ons ons taalgebruik in de slotalinea. Alvast bedankt. Over naar de orde van de dag.

Kroniek der Onsterfelijken
is een groeier. Elk deel grijpt je meer en meer bij je nekvel en wordt beter en beter. Het was wat zoeken voor onze nobele onbekende Duitsers. Maar scenarist Benjamin von Eckartsberg heeft zich de wonderlijke wereld van de succesvolle fantasy-auteur Wolfgang Hohlbein nu wel helemaal eigen gemaakt. Onze geliefde onsterfelijken zijn de boeken ontgroeid en zijn haast van vlees en bloed geworden. Ganz wunderbar! Onversneden brok grafisch talent Thomas von Kummant hield het na de eerste twee delen voor bekeken. Hij focust zich nu volledig op hun beider nieuwe reeks Gung Ho, een strip die hoge toppen zal scheren in de eindejaarslijstjes bij wie al kennismaakte met het eerste album. Zijn vervanger Chaiko hebben ze na veel proefplaten gevonden in het verre China. Het was het wachten waard want hij kan verduiveld goed von Kummants stijl te imiteren. Af en toe voelen sommige figuren nog wat versteend aan, maar aan alles merk je dat hij, net zoals een Romano Molenaar, meer is dan een copycat. Hier gaan we nog van horen.

Beste lezer, jouw goedkeurend gemompel horen we nu al tot hier, vandaar dat we ons verwaardigen om zelfs niets meer te vertellen over de inhoud. Jouw zegen hebben we immers al. Bij deze schakelen we nu over naar de laatste alinea. Jewas een fijn publiek. Bedankt.

Hé jij daar! Ja jij, die alleen de slotzin leest van onze besprekingen. Luister eens. In plaats van vanavond nog maar eens te gaan bingedrinken met die ladyboy in café De Vettige Swa zou je beter Kroniek der Onsterfelijken lezen. Die reeks is cooler dan de reet van een pinguïn. Begrepen? Ja? Doen! Geen dank! Punt. Uit.

> WOUTER PORTEMAN — mei 2015