Bibliografie van Vincenzo Cucca
• Hot Charlotte
• The Best of Vincenzo Cucca
Bibliografie van Ennio Ecuba
• Hot Charlotte
PANDAMONIA 1
Beestenboel


Vincenzo Cucca + Ennio Ecuba/Vincenzo Lauria • Dark Dragon Books (SF Collection)
48 p. (HC)
Geile beesten

Dat vermenselijkte dierenkarikaturen ook sexy kunnen zijn, bewezen reeksen als Blacksad en SkyDoll wel. Pandamonia vergelijken met de donkere thrillerreeks van Spaanse makelij of het religieuze sf-spektakel van het Italiaanse duo Alessandro Barbucci en Barbara Canepa is te veel eer want daar is het verhaal te luchtig voor. Maar het Italiaanse team achter Pandamonia weet ook wel van wanten om er wat moois van te maken. De poemameisjes en pandavrouwtjes van Vincenzo Cucca zijn sexy, wellustige rondingen en tuitlipjes incluis, ook al hangt er aan hun achterwerk een pluizige staart en piepen er teddybeerachtige oren tussen hun haren.

De oorzaak voor het bestaan van de hybride mensdieren maakt een belangrijk deel van het verhaal uit. Het libido van de mensen ging er drastisch op achteruit. Om de mensheid te redden experimenteerde het bedrijf Erosgen met menselijk DNA en dierlijke genen. Daar kwamen nieuwe soorten uit voort die geen last meer hadden van een laag libido, maar tegelijk behielden ze dierlijke trekjes die een vreedzaam samenzijn wat in de weg staan. Er is echter één wezen dat de perfecte genenbalans met zich meedraagt: Vanessa, een pandavrouw die aan de bak komt als dienstertje in een bar annex bordeel. Ze woont samen met de geile poema Susy met wie Vanessa regelmatig avontuurtjes beleeft. Een avontuur van minder seksuele aard begint van zodra een militie binnenvalt. De jacht op Van Dyck, een genensmokkelaar op de vlucht, is open. Hij betrekt Susy en Vanessa in zijn verdere ontsnapping. Ondertussen komen hogere instanties achter het geheim van Vanessa waardoor ook zij een prooi wordt.

Pandamonia heeft letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf, maar dat hoeft zeker niet te deren. Het kent een vlot verhaalverloop, is aantrekkelijk getekend met een mooie inkeuring en kent een hoge entertainmentfactor. Cucca kan trouwens ook knappe, realistisch getekende babes tekenen. We sommen het tweeluikje Route des Maisons Rouges (over een bordeel, alwéér), het recent in het Frans verschenen komische one-shot Hot Charlotte voor je op, en — waarom niet? — ook She-Hulk op. Feisty!Als Pandamonia voldoende in de smaak valt, dan weet Dark Dragon Books alvast met welke volgende albums het aan de slag kan.

> DAVID STEENHUYSE — juni 2012