Bibliografie van Mike S. Miller
• Injustice
Bibliografie van George R. R. Martin
• A Game of Thrones
DE HAGENRIDDER - A GAME OF THRONES PREQUEL 1


Mike S. Miller + Ben Avery/George R. R. Martin • Dark Dragon Books
48 p. (SC)
Veelbelovend

 Deze spin-off heeft met A Game of Thrones gemeen dat het zich in dezelfde wereld afspeelt en dat je bepaalde namen zal herkennen, maar verder staat het geheel los van de gebeurtenissen die je vast al hebt gezien op tv of hebt gelezen in de oorspronkelijke romans. De Hagenridderspeelt zich honderd jaar voor het bekende verhaal af.

Op de eerste pagina's begraaft de berooide schildknaap Dunk zijn meester ser Arlan, een Hagenridder. Dunk beslist ter plaatse om zelf ridder te worden. Met de paarden en de wapenuitrusting van zijn gestorven meester tjokt hij verder tot bij een herberg, zich afvragend wat hij verder zal doen. Een jongetje ontfermt zich over zijn goederen. Dunk verneemt van de herbergierster dat er een toernooi wordt georganiseerd. Na een slok van zijn beker weet Dunk wat hij wil doen: hij zal de kampioen van het toernooi worden!

Vooralsnog lijkt het verhaal een moeizame zoektocht naar geld en erkenning te worden. Maar wij weten wel beter, niets is wat het ooit lijkt in de verhalen van George R. R. Martin. Zonder het oorspronkelijke verhaal te kennen, vermoeden we dat Ben Avery de essentie van het origineel goed weet te vatten. De tekeningen van Mike S. Miller liggen in het verlengde vanTommy Patterson van A Game of Thrones, maar de balans realisme-karikatuur helt bij Miller beter over naar de realistische kant.

Goed beginnetje van de spin-off, en sowieso een goed begin van een veelbelovende nieuwe reeks.

> DAVID STEENHUYSE — december 2014