Bibliografie van Floor de Goede
• Dansen op de Vulkaan
• Draken met Stekkers
• Guust: Gefeliciflaterd!
• Opa Laat Zijn Tenen Zien
FLO 6
Spoorloos Verlangen


Floor de Goede • Strip2000
80 p. (SC)
In een dipje

Het verschijnsel dagboekstrip is een genre dat in Nederland altijd een stuk populairder is geweest dan in Vlaanderen. Kleppers als Maaike Hartjes, Barbara Stok, Gerrie Hondius, Gerard Leever en Michiel van de Pol geraken met moeite de grens over, terwijl ze in hun thuisland best wel popu zijn. Is het toch weer onze Vlaamse volksaard die er ons van weerhoudt om ons hart op onze tong te leggen en ons oplegt om ons voyeuristisch kantje te onderdrukken?

Ook over Floor de Goede zijn we de voorbije tien jaar al heel wat saillante privédetails te weten gekomen. In zijn dagelijkse webcomic Flo op www.doyouknowflo.nl legt hij elke dag weer zijn hart bloot en geeft hij ons inkijk in zijn relatie met zijn Bas. In de graphic novel Dansen op de Vulkaan liet hij al verstaan dat hun relatie enkele barsten vertoonde, uit de recente webcomics blijkt dat Bas alweer een tijdje alleen woont. De blijken van medeleven van de Flo-fans liegen er niet om: echt aandoenlijk om lezen...

In deze zesde bundeling met comics uit 2007 (waar blijft die inhaalbeweging?) zien we dat het toen schijnbaar ook al niet altijd koek en ei was en draagt hij zijn love interest zelfs symbolisch ten grave na een reeks redelijk weirde avonturen. Hierdoor zijn de beschouwingen een stuk harder van toon dan we van de Goede gewend zijn en dat was best een beetje wennen.

Na Bries en Catullus is Strip2000 alweer de derde uitgeverij die Flo onder haar vleugels neemt en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Ons voyeuristisch kantje (we zijn nu eenmaal een vierde 'Ollander) werd weer heel even op zijn wenken bediend.

> MARIO STABEL — mei 2014