Bibliografie van Henscher
• De Heer van de Messen
DE BALLING 2
De Purperen Koningin


Tarumbana + Henscher • Le Lombard
48 p. (SC)
Niets zo goed als een slechterik

Terwijl de Purperen Koningin met ijzeren hand het land bestuurt, wordt Hektor de balling door de ondertussen gestorven koning postuum met een opdracht belast: hij moet de erfgenaam van de koning terug op de troon brengen. Het vervelende is dat elke huurling in het land op Hektor jaagt want hij wordt er valselijk van beschuldigd de koning te hebben vermoord. Complicaties! Tegelijk vernemen we meer over de achtergrond van Hektor, de eens zo trouwe krijger van een koning die hem verbande.

De cover verraadt een directe invloed van Game of Thrones want lijkt de coverbabe, de Purperen Koningin, niet op Daenerys Targaryen uit de tv-reeks? Beide personages hebben alvast het vuur in hen om te regeren, kost wat kost. En dat levert altijd sterke scènes op. Er bestaat voor een verhaal niets zo goed als een onvergetelijke slechterik.

We hebben bijna vier jaar moeten wachten op dit vervolg door jammerlijke privéomstandigheden van tekenaar Tarumbana. Zijn vader overleed tijdens het scheppingsproces van het album. Moeilijk te geloven trouwens dat Tarumbana de strip volledig met de computer tekent. Het oogt nergens kunstmatig of glad. Duisternis, imperfecties en de impact van het moment domineren de pagina's. Dit is een buitenbeentje in de catalogus van Le Lombard. Hopelijk houdt de uitgever het been stijf om de vervolgen uit te blijven brengen.

> DAVID STEENHUYSE — januari 2014