KINDERSPEL 1
Piraten


MickaĆ«l Roux • Ballon Comics
48 p. (SC)
Welkom

Net zoals Biebel en Reggie hebben de kinderen in deze leuke, nieuwe gagreeks genoeg aan een kartonnen doos om hun verbeelding in werking te doen treden. Scheep mee in hun kartonnen galjoen en zet koers naar paradijselijke eilanden op zoek naar verborgen schatten. Het gevaar schuilt overal, van de tuin tot de kattenbak.

De gags zijn niet overweldigend grappig, maar het geheel straalt een charmante behaaglijkheid uit. Zonder voluit te moeten lachen, voelden we ons bijzonder welkom in het fantasiewereldje van de kinderen die piraatje spelen. Ze ontbreken het stoute van een Kleine Robbe, de domheid van een Cédric of Titeuf of het anarchistische van een Biebel. Wat ze wel bezitten, spreekt voldoende aan om je een halfuurtje in te verliezen.

De aantrekkelijke, nooit saaie tekenstijl van Mickaël Roux zet de deur wagenwijd open om mee te stappen in zijn speeltuin. In het Frans bestaan er ondertussen drie albums. In elk album spelen de kinderen rond een ander thema, een verzameling met gags over cowboys (deel 2) en ridders (deel 3) staan ons nog te wachten. Onlangs verscheen van Roux in het Frans ook het Schatjes-achtig getekend gagalbum Confessions d'un Canard Sex-toy over, jawel, een plastiek eendje dat als seksspeeltje wordt gebruikt. Vrouwenspel.

> DAVID STEENHUYSE — april 2013