D€˘N€˘ANGEL 8


Yukiru Sugisaki • GlĂ©nat
188 p. (SC)
Gestolen liefde

"De Secondewijzer van de Tijd", het schilderij dat Dark bij Riku is gaan stelen, heeft Daisukes ziel opgeslokt. Het is aan Dark en de anderen om hem terug vrij te krijgen, en dan liefst voor het schilderij volledig zwart wordt en zichzelf vernietigt. Maar dat zou wel eens meer kunnen afhangen van Freedert, de 'bewoonster' van het schilderij. Het verhaal waarop het schilderij gebaseerd was, is immers lang niet zo rooskleurig als Daisuke eerst dacht, en Freedert heeft haar eigen plannen met de menselijke bezoeker.

D
NAngel is een shojo met een mystiek karakter. Waar het in het begin nog allemaal om de grappen en de verliefdheid draaide, krijgen we nu te maken met duistere magie en een sprookje dat de kracht, maar ook en vooral de minder fraaie kantjes van de liefde laat zien. Desondanks is dit nummer niet een en al dramatiek, want Yukiru Sugisaki vindt nog steeds plaats voor de nodige humor tussendoor.

Aan het einde van de reeks hoeven we ons voorlopig overigens nog niet te verwachten, want beide meisjes waarvan in de bespreking van deel 1 sprake was zijn meer dan ooit verliefd op de verkeerde. De reeks wordt intussen (na een driejarig hiaat) wel weer voortgezet in Japan, dus hopelijk zullen ook de fans hier het vervolg kunnen lezen.

> ELLEN DE GEYTER — juni 2009