Bibliografie van Fred Vignaux
• De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor
• Sneeuw - De Oorsprong
• Vercingetorix
DE ROEP VAN DE LEGENDEN 2
Operatie Excalibur II


Fred Vignaux + √Čric Pailharey • Dark Dragon Books (Celtic Collection)
48 p. (HC)
Puzzelplezier

Dankzij de tussenkomst van Cathya's feeënzuster Deirdre, de vrouw van Arawn, de heerser van de feeën, konden Cathya en haar speciaal Cryptozoölogisch Interventie Team gered worden. De zoektocht naar het zwaard Excalibur, dat nodig is om in te ruilen voor de Graal, kan voortgezet worden. Onderweg neemt Cathya een getraumatiseerd kind onder haar hoede. De tijd dringt want binnen drie dagen passeren de feeënhoven via portalen zoals Stonehenge. Feeënkoning Oberon moet en zal een waardig cadeau krijgen zodat het team in ruil een belangrijke beker mag gebruiken. Dan moet het wel eerst in de Tower of Londen inbreken om een kroon te pakken te krijgen. Op de bewuste dag zit het er bovenarms op als Arawn onuitgenodigd opduikt. Hij komt iets terug eisen. Het mondt uit in een bloederig treffen tussen de hoven van het duister en het licht. In het midden: Cathya en haar team. Cathya beseft nog niet dat zij de rechtstreekse aanleiding is voor de verstoorde verstandhouding.

Vrees niet! Als het je begint te duizelen bij bovenstaande samenvatting heb je het verhaal duidelijk nog niet gelezen. Toegegeven; er zijn heel wat stukjes nodig om de legpuzzel te maken, maar vertrouw gerust in het resultaat. De Roep van de Legenden is een vlot leesbaar fantasyverhaal met heel wat onthullingen die het puzzelen de moeite waard maken.

Vooral tekenaar Fred Vignaux voelt zich in zijn sas. Zijn soepele lijnvoering presenteert een en al dynamiek. Zijn pagina's zijn lekker vol, de fantasywezens zijn ofwel waardig en statig ofwel heerlijk monsterlijk. En je valt vast als een blok voor de mooie, rosse Cathya. Wij wel.

> DAVID STEENHUYSE — februari 2012