Bibliografie van Alain Dodier
• Gully
JEROME K. JEROME BLOKS 23
Post Mortem


Alain Dodier • Dupuis (Spotlight)
56 p. (SC)
Dertig jaar al

Dertig jaar gaat-ie al mee, de eeuwig jonge privédetective met een talent voor het oplossen van misdaden en een talent voor het lopen in zijn eigen ongeluk. Maar altijd wist hij er zich uit te slaan, ook al kreeg hij daarbij wel eens op zijn donder.

In Post Mortem krijgt hij met een vreemd geval van chantage te maken. Een anonieme bezoeker van de plaatselijke kerk eist van enkele medegelovigen dat ze een grote som geld aan de pastoor geven voor de restauratie van het kerkorgel. De pastoor weet niet wat 'm overkomt, maar de gechanteerden zijn niet zo blij met zijn methodes. Wie anders kent immers het geheim dat ze aan hem vertelden tijdens de biecht en waarmee ze nu geconfronteerd worden? Jerome mag het niet alleen voor 'm uitzoeken om zijn onschuld te bewijzen, hij komt zelf voor in een brief aan Madame Zelda, want hij overhandigt toch dossiers aan de helderziende over haar klanten? Jeromes verloofde Babette heeft ondertussen haar eigen problemen. Vanuit het niets komt haar doodgewaande vader terug. Maar Babs is kwaad en wijst hem de deur! Jerome vangt hem goedschiks kwaadschiks op terwijl hij zijn onderzoek verderzet.

Dertig jaar gaat-ie al mee, de antiheld van Alain Dodier. En zolang al raakt de inspiratie wonderwel niet opgedroogd. We wensen Dodier nog vele jaren doorzettingsvermogen en werkplezier. In ruil krijgen we beslist een pak nieuwe albums van een van de pijlers van de collectie Spotlight.

> DAVID STEENHUYSE — november 2012