Bibliografie van Matthieu Bonhomme
• De Moordenaar van Lucky Luke
• Heer der Dolende Zielen
• Omnivisibilis
• Texas Cowboys
ESTEBAN 2
Opgejaagd!


Matthieu Bonhomme • Dupuis
48 p. (SC)
IJskoud de beste

Misschien overkomt het jullie ook: na het lezen van enkele matige strips vragen we ons wel eens ontgoocheld af waarom we er nog tijd en geld blijven insteken. Maar telkens verschijnt er dan weer uit het niets een album dat ons weer een overtuigd ambassadeur maakt van het medium 'beeldverhaal'. Het eerste deel van Esteban, dat enkele maanden geleden verscheen, was zulk een album. Een spannende avonturenstrip voor jong en oud die je reikhalzend deed uitkijken naar het vervolg. En op dat vervolg hebben we niet lang hoeven wachten.

Majestueuze ijsbergen, pinguïns met een moordzuchtige blik in de ogen, een ijzingwekkende achtervolging in stevig stormweer,... we hebben ons geen moment verveeld tijdens het lezen van Opgejaagd!. En we staken bovendien nog wat op over de meedogenloze walvisjacht einde negentiende, begin twintigste eeuw.

Maar Matthieu Bonhomme kan niet alleen een wervelend verhaal vertellen, de goede man brengt dit alles nog eens overtuigend in beeld. Kijk maar naar de verweerde gezichten van de walvisvaarders, de reusachtige golven die haast van de pagina's rollen tijdens de stormscène en de sprookjesachtige schoonheid van de met ijsbergen bezaaide Antarctische wateren. Bonhomme steekt hier Christophe Blain naar de kroon die Isaac de Piraat ook al avonturen liet beleven in het zuidpoolgebied.

De eerste twee delen van Esteban horen tot het beste wat 2012 te bieden heeft. En, met het oog op de naderende feestdagen, een ideale reeks om je kinderen, neefje of petekind de stripmicrobe mee te geven.

> JEROEN FRAN├žOIS — oktober 2012