Bibliografie van Jérome Félix
• Een Stap naar de Sterren
• Hollywood Boulevard
DE ERFENIS VAN DE DUIVEL 2
Het Geheim van de Mont-Saint-Michel


Paul Gastine + Jérome Félix • Saga Uitgaven (Collectie Bamboe)
48 p. (HC & SC)
Half verkocht

1938, de jonge schilder Constant wil Frankrijk doorkruisen om zijn Juliette terug te zien, een bloedmooi meisje met wie hij amper één nacht doorbracht... maar wat voor nacht! Het vreemde is dat hij haar vijf jaar later herkent op een schilderij uit de zeventiende eeuw. Hij wil dit mysterie ophelderen. Voor hij het goed en wel beseft, is hij verwikkeld in een jachtige race met nazispionnen (die ook interesse hebben in het schilderij) op zijn hielen, een geheimzinnige organisatie waarvan de discipelen gouden maskers dragen als stoorzender en de infame zangeres Emma Calvé die het allemaal op de spits drijft. Gelukkig voor de ietwat naïeve Constant is er de kortharige Diane die ook al een vat vol mysterie is.

Doorgaans zijn we geen liefhebber van esoterische verhalen omdat we daar allemaal geen geloof aan hechten. Jérôme Félix komt daarin ruimschoots tegemoet door De Erfenis van de Duivel in de eerste plaats als een spannend avonturenverhaal op te zetten. Vergelijk het gerust met Indiana Jones, maar dan zonder de exotische locaties.

Maar dé troef van De Erfenis van de Duivel is beslist nieuwkomer Paul Gastine, geboren in 1985. Volgens ons heb je in je favoriete stripwinkel de cover met de ravissante Emma al opgemerkt. En als je bovendien de moeite hebt genomen het album vast te pakken en te doorbladeren, ben je al half verkocht. Gastine heeft het gewoon: een aantrekkelijke tekenstijl, een mooie penseellijnvoering, een oog voor zwart-witcontrasten en details... en zo'n mooie vrouwtjes dat hij tekent! De treffende inkleuring van Scarlett Smulkowski is de kers op de taart.

Jup, we hebben het wel voor dit reeksje waarvan vier delen zullen verschijnen. Voor scenarist Jérôme Félix is met La Lignée al een nieuw avontuur begonnen met verschillende tekenaars. De toekomstprojecten van Paul Gastine zijn ons onduidelijk. Maar de ex-librissen en pin-ups die hij tussendoor tekent, mogen verdikke gezien worden...

> DAVID STEENHUYSE — oktober 2012