Bibliografie van Ilah
• Cordelia
• Guust: Gefeliciflaterd!
MIRA 1
Ik Ben van Nature Nogal Optimistisch


Ilah • Oogachtend
72 p. (SC)
Variatie in verschillen
25-32j., 95 B-C, blond, nichtje van Cordelia, gde hyg., wkm m/v, gd gesprek gn bezw. mits ongezonde zin vr humor. mail 'flair' nr miraflair@yahoo.com indien ernst. zich onth.

Ziedaar in een notendop wat Mira voorstelt, het strip- en cartoonfiguurtje dat Ilah ontwierp op vraag van het vrouwenweekblad Flair. Niet alleen deelt Mira een familieband met Cordelia, ook qua humor zijn ze aan elkaar verwant. In afwachting van een nieuwe Cordelia (oktober 2007), haar lange Cuba-verhaal en een eventuele samenwerking met Dirk Stallaert is dit the next best thing.

Mira is duidelijk jonger dan Cordelia. Ze heeft nog ietsje meer te ontdekken. Over de liefde, venten, relaties,... Maar dat betekent allerminst dat zij een naïef groentje is. Ze reageert net zo scherp als Cordelia, kan ook al eens een grote bek zetten, moet zich ook al eens door een melancholische of eenzame bui slepen of reageert giftig als ze niet de aandacht krijgt die ze denkt te verdienen.

Och, maar wat geven wij graag die aandacht. Ilah geeft zelf toe dat sommige grappen — zelfs véél, vinden we — inwisselbaar zijn met haar premiumheldin. Mira lijkt wel iets koketter, wellicht is het uiterlijke schijn door haar blonde krullen. Misschien leidt het later alsnog tot meer, eummm, variatie in de verschillen. Niet dat het voor ons per sé hoeft. Cordelia, Mira en Ilah zijn een grappig onderonsje, al blijft het natuurlijk uitkijken dat ze niet synchroon hun regels hebben als je ze ooit samen over de vloer krijgt.

Dan nog een noot aan interviewers die Ilah nog eens voor een interview weten te strikken: het onderwerp 'een striptekenares in een mannenwereldje' is ondertussen écht wel aan vervanging toe. Hoeveel keer moet ze daar nog op antwoorden? We worden bijna zelf kwaad in de plaats van Ilah elke keer we dat soort vragen tegenkomen.
> DAVID STEENHUYSE — mei 2007