BLEACH 9
Fourteen Days for Conspiracy


Tite Kubo • Kana
192 p. (SC)
Binnengeraken is het halve werk

Rukia is door de shinigami's meegevoerd naar de Soul Society. Ichigo heeft zijn training afgerond en vertrekt eveneens naar de geestenwereld om haar te gaan redden, samen met Orihime, Chad, Uryuu en de geheimzinnige meneer Yoruichi, alias de sprekende kat. De passage naar de Soul Society was al lastig genoeg, maar daarna moeten ze ook nog eens binnen zien te komen in de Seireitei, de zwaarbewaakte stad waar de shinigami's wonen. Ichigo confronteert de reusachtige poortwachter, maar dat is nog maar het begin.

Bleach heeft een reputatie hoog te houden, en doet dat voorlopig met verve. Het verhaal is zonder meer meeslepend, en met deze nieuwe locatie gaat een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden open. De personages die we in dit deel tegenkomen zijn in elk geval bizar genoeg, van de bijlenzwaaiende Jidanbou tot de wel erg rondborstige vuurwerkexperte Kuukaku. Daarnaast krijgen we ook al een glimp te zien van het leven binnen de muren, en de intriges die zich daar afspelen.

Bleach is een van de betere shonenreeksen van het moment. En het volgende deel belooft nog veel meer interessants, als we een diepere kijk nemen in het leven in de Sereitei. Niet te missen.

> ELLEN DE GEYTER — december 2009