Bibliografie van Steve Van Bael
• Baba Yega
• Kiekeboe
• Link
FIGARO 4
Taco's en Diamanten


Steve Van Bael • Standaard Uitgeverij
48 p. (SC)
Waardige opvolger van Sleen, Merho en Co.

Met dit (reeds!) vierde verhaal van deze reeks, bewijst Steve Van Bael dat hij een waardige opvolger/collega is van de mensen die ons de leukste verhalen van Vlaanderen hebben bezorgd. Mochten de kranten nog een dagelijkse, vernieuwende strip willen publiceren, dan zou deze reeks binnen twintig jaar een klassieker zijn. Jammer dat het grote publiek hier geen kennis mee kan maken. De verhalen zijn een mengeling van humor en spanning die we ook in de vroegste albums van Nero, Kiekeboe en co. vonden, evenwel in een eigentijds jasje. In dit album staan de werknemers van het detectivebureau Figaro weer voor een bijna onmogelijke opdracht die ze uiteindelijk tot een goed einde brengen.

Ditmaal speelt het avontuur zich af in Mexico, alwaar het overgoten wordt met een Maya-sausje (mode zeker?), dat van onze helden weer het uiterste van hun kunnen vergt. Wij zouden zeggen: lees het verhaal zelf en ontdek hoe leuk het is.

Vakwerk van Steve Van Bael, dat inderdaad niet moet onderdoen voor de eerste albums van Merho. Misschien nog een beetje meer humor en we hebben hier met een echte topper te maken. Laat ons hopen dat de huidige generatie jonge tekenaars, met onder andere Steve, Kristof Spaey, Brecht Evens en collega's (met onze excuses aan zij die we nu niet noemen), de kans krijgt om hun ding te doen, en ons weer op de stripkaart te zetten. Niet enkel door nostalgisch achterom te kijken, beste lezers, maar ook vooruit! We hebben het talent aan boord, die van onze kleine Euro-regio weer een stripmekka kan maken.

> ERIK VERSCHAFFEL — november 2009