SHAMAN KING 20


Hiroyuki Takei • Kana
192 p. (SC)
Demon

De hoofdverhaallijn van Shaman King werd in het vorige deel onderbroken door een terugblik naar de eerste ontmoeting tussen Yoh en Anna, vijf jaar geleden. Yoh is naar de bergen gereisd om zijn toekomstige bruid te bezoeken, maar daar wacht hem nog een hele uitdaging. Anna's gave om de emoties van anderen aan te voelen, is groter dan haar beheersing ervan, en dat kan al eens nare gevolgen hebben. Vooral in de nabijheid van andere mensen neemt haar tastbaar geworden haat gevaarlijke vormen aan.

Het verhaal gaat dus eens niet over een toernooi, maar toch moet er gevochten worden. Tegen de demonen in jezelf... De hele flashback is bijzonder stemmig, met veel aandacht voor ritme en toon. Een welkome afwisseling na het vele geweld van het Shaman Fight, hoewel ook hier de actie niet ontbreekt. Het brengt ook meer duidelijkheid over de manier waarop Yoh en Anna met elkaar omgaan.

Op het einde keren we terug naar het heden, waar Ren (eindelijk) op het punt staat om zijn lot te trotseren. We kijken alweer uit naar het volgende deel.

> ELLEN DE GEYTER — augustus 2009