SHAMAN KING 16


Hiroyuki Takei • Kana
208 p. (SC)
X-laws en Chou Senjuraketsu

Yoh Asakura heeft ondertussen een lange weg afgelegd in zijn leven als Sjamaan, iemand die onze wereld en de wereld van de geesten met elkaar verbindt. Het toernooi om te beslissen wie de machtige Shaman King wordt, loopt nog steeds. De winnaar zal de kracht van de Great Spirit mogen beheersen, de ziel der zielen die alle zielen verzamelt. Het zestiende deel start net wanneer Yoh en zijn team een grandioze overwinning hebben geboekt. Dankzij Anna, die hen de duizend jaar oude techniek van de Chou Senjiraketsu leerde, heeft het team hun individuele Furyoku (de kracht van een Sjamaan) veel sterker gemaakt. Ren Tao, die sowieso al overtuigd was van Yoh en co's overwinning verliet het stadion om wat te gaan zwerven in het dorp. Hij wordt een beetje geplaagd door jaloezie omdat Yoh een nieuw verworven kracht heeft. Op zeker moment blijkt Hao hem gevolgd te zijn. De mysterieuze jongen waar iedereen schrik van heeft. Hij wil Ren aan zijn kant scharen en vrienden met hem worden omdat hij weet dat z'n potentieel ook erg groot is. Maar daarvoor moet hij zijn kracht laten groeien met de fenomenale technieken die Hao duizend jaar geleden ontwikkelde. Ren weigert zich aan Hao's kant te scharen en het komt tot een woordenwisseling die zelfs tot een klein gevecht leidt. Ren valt Hao aan met zijn basontou (een Chinees wapen dat het midden houdt tussen een speer en een zwaard en tevens Rens Furyoku-medium), maar deze weet zich zonder moeite te verdedigen en zijn wapen te vernietigen. Wat sterker is, het medium waarop hij zijn Furyoku gebruikt, lijkt onzichtbaar te zijn. Hao besluit Ren voorlopig met rust te laten en vervolgt zijn weg...

Terwijl Yoh zijn andere vrienden de overwinning vieren in een restaurant zoekt het hoofdpersonage hun naar de X-laws overgelopen vriend Lyserg Diethel op. De X-laws zijn een groep Sjamanen die samen Hao willen verslaan. Vlak na hun gesprek worden ze betrapt door de rest van de X-laws die Yoh bedreigen. Gelukkig voorkomt de leidster van de X-laws, Iron Maiden Jeanne het ergste. Zij doet Yoh een voorstel om zich bij hen aan te sluiten. Yoh weigert deze met overtuiging, tot haar spijt. De volgende dag vindt op het Shaman-fight een eerste confrontatie tussen een team van Hao, Hoshigumi, en een team van de X-laws, X-III, plaats. Hao slaagt er op zijn eentje in het volledige X-law-team zonder moeite te vermoorden met de kracht van zijn gigantisch sterke geest de Spirit of Fire, die een van de vijf natuurgeesten is. Het wordt tijdens het gevecht wel duidelijk dat Hao lucht als medium gebruikt omdat vuur lucht nodig heeft om te branden. Helaas is dit niet het enige dat aan het licht komt. Hao blijkt niet alleen een reïncarnatie te zijn van een voorouder van Yoh maar ook hij reïncarneerde ook nog eens als Yohs tweelingbroer.

Shaman King is met zijn zestiende deel precies aan de helft van de 32-delige reeks toe. Deze reeks valt quasi nergens mee te vergelijken, een fenomeen dat wel meer voorvalt bij shonenmanga. Het combineert de kinderlijkheid van Naruto met een ongeziene geestenwereld. Deze reeks is zeker aan te raden voor iedereen die eens wat anders wil.

> GILLES CALLENS — september 2008