Alle bijdragen van Steven de Rie aan de rubriek De Commentator bundelen we op deze pagina.

Klik verder naar de volgende onderwerpen:
16/10/2019 Steven de Rie over een zoekplaat van juffrouw Pussy
 
Steven de Rie over een zoekplaat van juffrouw Pussy
16/10
TOP
Urbanus
Begin oktober verscheen een Urbanus-special met verhalen rond juffrouw Pussy. Voor elke special ontwerpt en tekent Willy Linthouts medewerker Steven de Rie allerlei spelletjes. Voor een zoekplaat tekende hij bovenstaande prent die je in verschillende stappen naar het eindresultaat ziet. Deze stappen deelde en becommentarieerde hij op Facebook. We mochten het hier ook presenteren.

Steven de Rie: "De leukste prent in zo'n special is de zoekplaat. Die wordt als 'spread' op een dubbele bladzijde afgedrukt, dus er moet wel wat op te zien zijn. Daar kruipt wat denk- en tekenwerk in. Hoe? Dat zal ik laten zien in vier stappen."

Urbanus
STAP 1: DE SCHETS 
"Ik wilde met onze sexy Juf een Pin-up maken, zonder té expliciet te gaan. Haar laten crowdsurfen leek me een goede oplossing. Met dit krabbeltje heb ik Willy Linthout overtuigd."
Urbanus
STAP 2: POTLOOD 
"Gewoon het idee netjes uittekenen en zien dat ik alle geplande figuren erop krijg."


Urbanus
STAP 3: INKTEN 
"Hierbij voel ik me, als inkter zijnde, altijd het meest in mijn element. Een lekker muziekje opleggen en dan rustig overtrekken. Ook begin je dan echt te zien wat het gaat worde (al hebben potloodlijnen ook een dromerige charme)."
Urbanus
STAP 4: KLEUREN 
"Ik hou van zwart-wit, maar een drukke prent als deze komt pas echt tot zijn recht met kleurtjes. Het maakt alles gewoon overzichtelijker. En je krijgt ook meer diepte in het geheel. Kortom, GELUKT! (al zeg ik het zelf)."


Deze zoekplaat, een kartonnen vouwfiguur en nog heel wat andere spelletjes, kan je samen met de drie Urbanus-verhalen Snotneus in Love, De 3D-bielen en Het Poesje van Pussy in Urbanus Special: Juffrouw Pussy vinden.

Urbanus