Alle bijdragen van Éric Liberge aan de rubriek De Commentator bundelen we op deze pagina.

Klik verder naar de volgende onderwerpen:
24/12/2011 Een making of-filmpje van een plaat door Éric Liberge leidt een gloednieuw samenwerkingsproject tussen Glénat en het kasteel van Versailles in.

 
24/12
 
 
Tekenaar om te zien: Éric Liberge
Het Louvre, het grootste museum ter wereld, lanceerde in 2005 in samenwerking met de Franse uitgeverij Futuropolis een eigen stripcollectie. Auteurs kregen hiervoor carte blanche voor een eigen verhaal waarin het museum voorkomt. Dat leverde al albums op van Nicolas de Crécy, Marc-Antoine Mathieu, Éric Liberge, Bernar Yslaire (klik hier), Hirohiki Araki en Christian Durieux. Eind 2012 wordt er een geïllustreerde uitgave van Enki Bilal aan de reeks toegevoegd, in 2013 en 2014 gevolgd door strips van Étienne Davodeau, Jirô Taniguchi en Joe Sacco.

Dat verlangde naar meer. En daarom ging uitgeverij Glénat in zee met het kasteel van Versailles, het meest bezochte paleis van Frankrijk. Voor het scenario staan Éric Adam en Didier Convard in. Het gaat om een een trilogie over het verleden, het heden en de toekomst van Versailles. Het eerste deel van Le Crépuscule du Roi verschijnt in oktober 2012. Ervaringsdeskundige Éric Liberge is de tekenaar van alvast het eerste deel. Een korte making of van een van de platen uit dat eerste album kan je hieronder bewonderen, want er is toch niets zo mooi als een tekenaar zien tekenen.